.

Избери подходящите продукти за коса

Избери подходящите продукти за коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата е много важна за всяка жена. Няма момиче, което да не иска лъскава грива и хубава прическа. Всичко това е възможно, защото генетично жените са предразположени да имат по-хубава коса от мъжете. Това, което се изисква от вас е да се грижите за гривата си, за да може тя да ви се отблагодари с прекрасен вид. Именно това е проблемът, че много момичета пропускат именно грижата за косата. Няма как да очаквате, че тя ще бъде красива и здрава, ако не правите нищо за нея. Сега ще ви дадем някои насоки, които ще ви помогнат в грижите за косата.

 

Правилните продукти. Грешката, която много момичета допускат е, че купуват продукти, препоръчани от приятелки или много рекламирани продукти. Грешка е, защото всяка коса е различна и има нужда от конкретни продукти. Ако вашата приятелка има къдрава и суха коса, а вие мазна и права, няма как да използвате едни и същи продукти и те да влияят добре и на двете.

 

На първо място трябва да изберете правилната серия козметика, подходяща за вашата коса. Ако един продукт или конкретна марка не ви подейства добре, сменете я, вероятно тя просто не е подходяща за вашия тип коса. Не се старайте винаги да купувате едни и същи продукти, защото косата привиква. Най-добре е да сменяте марката, когато изхабите шампоана си, например.

 

Типът коса, определя от какво имате нужда. Ако косата ви е тънка и слаба, няма обем тогава е добре да не използвате тежки балсами и маски. Вашата коса вероятно е склонна към омазняване и определено нямате нужда от допълнително такова. Забравете и тежките маски за коси. Най-добре е да подхранвате косата си с балсами. Важно е да използвате и правилният шампоан, който да измива в дълбочина косата ви. Не пропускайте и продуктите за обем. Много момичета страдат от липса на обем в корените. Използвайте продукти за обем, които се нанасят в корените.

 

Суха коса. Забравете за агресивните шампоани. Най-добре е да си намерите мек шампоан, който да е без сулфати. Задължително нанасяйте маска на косата си поне два пъти седмично. Можете да използвате всякакви масла, които да нанасяте след измиване и да не ги изплаквате. Те ще хидратират косата ви и ще я направят по-бляскава.

 

Нормална коса. Щастливките, надарени с такава коса, могат да си позволят да ползват почти всякаква козметика. Не прибягвайте към прекалено агресивните шампоани, за да не изсушат косата ви. Използвайте подхранващи маски един път седмично и редувайте с балсам за коса.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...