.

Правилата на правилното боядисване

Правилата на правилното боядисване
Снимка: freedigitalphotos.net

Много момичета решават да разнообразят визията си, като сменят цвета на косата си. Боядисването може да ви направи по-красива, но може и да съсипе косата ви. Има някои правила, които не бива да пропускате, особено ако се боядисвате за първи път. Кои са те?

 

Помислете за дрехите и обзавеждането си. На първо място помислете за вещите около вас. Боята може да съсипе дивана или любимата ви блуза. Облечете подходящи дрехи и защитете мястото, на което ще работите, като постелите нещо около вас.

 

 

Използвайте ръкавици. Снабдете се с четка и часовник. Боята може да изцапа ръцете ви, дори да ги изгори.

 

Не измивайте косата си преди да се боядисвате. Някои момичета правят тази грешка, мият косата си в деня, в който е боядисана. Това е голяма грешка, защото мазнините, отделяни от скалпа, предпазват косата. Така тя е защитена.

 

Гледайте часовника. Не се разсейвайте, докато изчаквате определеното време, не сядайте да гледате филм, не гответе. Важно е да стоите толкова време, колкото е посочено в инструкциите. Рискувате да изгорите косата си и да не получите желания цвят.

 

Естественост. Най-добре е да промените цвета си най-много с два тона. Това означава, че няма да има огромна промяна. Избирайте или два тона по-тъмни или два тона по-светли бои. Ако сте решили да минавате от брюнетка към блондинка, най-добре е да оставите това на професионалистите. Ако не знаете как да боядисате косата си, има шанс тя да стане жълтеникава, което определено няма да ви хареса.

 

Помислете добре за марката. Всяка марка има различна формула и тя влияе различно на косата. Ваша приятелка може да е получила перфектен цвят с конкретна боя, но не очаквайте същия резултат, дори да имате подобни коси. Освен това, на пазара се предлагат различни бои: мус, безамонячни или по-силни и дълготрайни. Има много варианти, но си помислете добре. Ако не можете да решите, консултирайте се със специалист.

 

Грижа, грижа и пак грижа. Нищо не се свършва с отмиването на боята, а именно тогава започва. Не е добра идея да се боядисвате, ако не можете след това да поддържате косата си. Помнете, че тези грижи изискват много време и пари. Използвайте продукти, подходящи за боядисана коса. Те няма да увредят цвета ви, а напротив – ще го съхранят. Освен това боядисаната коса има нужда от допълнително подхранване. Можете да си правите маски и в домашни условия. Потърсете подходящите продукти за вас.

 

Тест. Не пропускайте възможността за алергия. Винаги преди да се боядисате, нанесете малко количество боя на китката си и изчакайте около 5-10 минути. Ако не усетите никаква реакция спокойно можете да използвате продукта. При зачервяване, щипане, парене, сърбеж или друга реакция, не използвайте боята. В такъв случай има опасност за здравето ви.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...