.

Какви грижи трябва да полагаме за изрусената коса

Какви грижи трябва да полагаме за изрусената коса
Снимка: freeimages.com

От всички процедури, на които можем да подложим косата си, изрусяването изтощава най-много. Ставали сме свидетели на какви ли не ужасяващи гледки, най-често момичета, които искат да са руси, но пропускат грижите за косата. Когато тя вече е изрусена, трябва да сте готови да положите още повече грижа. Всичко започва със смяната на цвета, а изобщо не приключва с нея. Сега ще поговорим повече за изрусените коси и ще ви дадем някои съвети.

 

Професионална грижа. Нека да започнем със самото изрусяване. Ако ще го правите за първи път, най-добре е да потърсите професионална помощ. Вероятно не искате да съсипете косата си. Затова се консултирайте с фризьор и отделете по-голям бюджет за професионална боя. Поговорете предварително с фризьора си, за да ви насочи към марка и подходящ тон на русото. Имайте предвид, че всяка коса е различна, някои коси по-трудно се поддават на обработка и няма гаранция, че ще получите това, което искате.

 

Подхранване. Сега имате задачата да запазите цвета си, да подхраните косата си и да се преборите със сухите краища. Забравете продуктите, които сте използвали до момента и се насочете към козметика, която ще съхрани цвета ви и ще подхрани косата ви. Използвайте подхранваща маска, която да хидратира косата ви. Внимавайте с продуктите, съдържащи масла, защото те са полезни, но увреждат цвета. Не боядисвайте косата си, ако е къпана преди ден или два, защото естествените масла, които скалпът произвежда защитават косъма.

 

Краищата. Ако се изправяте/къдрите, косата ви е подложена на допълнително третиране. Това води до сухи, цъфтящи краища. Ходете редовно на фризьор, за да обира връхчетата ви. Определено е ужасна гледка цъфнала коса, затова не се страхувайте да се разделите с 1-2 см изгорели краища. Можете да полагате допълнителни грижи с различни серуми и други продукти, които са специално за подхранването на краища.

 

Косата изтънява. Няма как да ви спестим факта, че от изрусяването космите изтъняват. Ако имате тънка коса, не избирайте прекалено светли бои, защото рискувате да съсипете косата си. Консултирайте се със специалист, изберете боя с по-лека формула и цвят, който да не е прекалено светъл. Компенсирайте като изправяте/къдрите/третирате косата си по-малко. Измислете прически, в които не участва топлинна обработка.

 

Тониране. В деня на боядисването косата ви може да има перфектен цвят, но след няколко измивания нюанса става жълт, оранжев или губи яркост. Затова не бива да пропускате тонирането. Искайте от фризьора да тонира цвета ви, така че да не се получават неприятните оттенъци.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Vodnokonche
преди 9 години
0
0
!
Отговори
не е чак толкова скъп, заслужава си цената. колкото до качеството няма две мнения по въпроса - отлично е
Vodnokonche
преди 9 години
0
0
!
Отговори
за изрусена/боядисана коса аз съм открила решението, за това и на вас мога да препоръчам шампоана с италианско червено грозде oт Desert Essence
Страница 1 от 1