.

Пресата: враг или приятел на красивата коса?

Пресата: враг или приятел на красивата коса?
Снимка: freedigitalphotos.net

Прическата е много важна за всяка жена. Всички искаме да имаме красиви коси, които да блестят с красота и сила. Но това е трудно постижимо понякога. Трябва да отделяме големи грижи на косата си, за да изглежда добре. Понякога косата е проблемна и изисква много голямо внимание и грижа. Трябва да внимаваме и с топлинната обработка, защото най-често тя съсипва косата ни.

 

Но е трудно да излезем навън без да сме оформили поне малко косата си. Така в ежедневието може да се окаже, че прекаляваме с пресата за коса, за сметка на грижите, които полагаме. Приятел или враг е пресата за коса?

 

Разбира се, изправянето с преса си има предимства и недостатъци. Сега ще разкажем за тях.

 

Пресата изправя качествено и бързо. Ако искате хубава прическа, пресата е много добро средство. Вие можете съвсем безпроблемно да изправите косата си, тя да се задържи дори няколко дни в хубав вид. Ако се изправяте със сешоар, например, е много трудно, освен това изисква много повече време. За повечето жени е наистина трудно да се справят сами с четката и сешоара. Ако имате гъста и дълга коса, положението става още по-трудно.

 

 

Евтин метод. Купувате един път преса и забравяте поне за няколко години. Хубавите преси не са много евтини, но това е уред, който не купувате всеки ден. Ако ходите един път седмично на фризьор, ще ви излезе много по-скъпо, а за повечето тийнейджъри е непосилно да си го позволят.

 

Косата изглежда по-гладка. Факт е, че хубавите преси заглаждат косъма много добре. Особено по-чупливите и безформени коси се оформят много добре. Освен това тези коси се решат много трудно. Когато косата е изправена, тя не се накъсва от грубото ресане и заплитане.

 

Все пак не можем да отречем и вредите на пресата за коса. Имайте предвид, че редовната употреба на пресата изисква и голяма грижа.

 

Трябва да изберете подходяща преса, която да е с керамично покритие. Не залагайте на алуминий, защото той накъсва косъма и е уврежда косата. Керамичното покритие и йонната защита са нещата, които трябва да съблюдавате, когато си купувате преса.

 

Използвайте термозащитни кремове/спрейове. Вероятно не вярвате, че тези продукти могат да предпазят косата ви, но има смисъл да ги използвате. Когато ходите на плаж, слагате слънцезащитен крем на тялото си, нали? Същото важи и за косата, тя се уврежда по-малко, ако слагате термозащитен продукт.

 

Правете си маски за коса, не забравяйте хидратацията и протеина. Кератинът или иначе казано протеинът се уврежда от топлината. Затова използвайте маски за коса и продукти, които съдържат протеин. Не бива да пропускате и хидратацията на косата, слагайте масла като жожоба, макадамия, арганово и бадемово.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Vodnokonche
преди 9 години
0
0
!
Отговори
Имам преса точно с керамично покритие, редовно си изправям косата, защото от влагата и вятъра става ужасна. Обаче абсолютно задължително използвам термо протектор, съвсем щадящ косата. Ако някой се интересува препоръчвам на Дезърт Есенс, предпазва косата от температурата, а е и с косос и ухае прекрасно :)
Страница 1 от 1