.

Ненужните козметични продукти, които си купуваме

Ненужните козметични продукти, които си купуваме
Снимка: freedigitalphotos.net

Колко пари месечно сте склонни да отделите за козметика? Вероятно повечето момичета постоянно си купуват нови и нови продукти, а някои от тях скоро отиват в кофата или срокът им на годност изтича. Има продукти, които козметичната индустрия ни предлага, но те са абсолютно ненужни. Кои са тези козметични средства?

 

Ексфолиант за устни. Някои марки предлагат такъв продукт, но ние го намираме за безсмислен. Ако устните ви са напукани, сложете балсам или мед. Направете лек масаж на устните и се постарайте да попият балсама. Но ексфолиант не ви е необходим. Кожата на устните е по-тънка, отколкото кожата на лицето и не е добра идея да ползвате скраб.

 

Шампоан против пърхот. Често пъти хората си купуват всякакви шампоани против пърхот, които нямат никакъв ефект и са излишни. Проблемът идва най-вече от липсата на информация относно пърхота. Понякога това може да е псориазис, който изобщо не би се повлиял от такъв шампоан. Може да бъде и друго заболяване или раздразнение на скалпа от даден продукт. Не се самолекувайте, а потърсете съвета на дерматолог, за да се избавите завинаги от досадните снежинки.

 

Крем за крака. Стъпалата ви не са толкова претенциозни, за да имат нужда от собствен крем. Ако имате груби пети, по-добре е да ги почистите като махнете загрубялата кожа. Използвайте пемза или друго средство, което да отстрани мъртвата кожа. След това нанесете топъл зехтин или обикновен вазелин. Сложете си чорапи. Само така ще се сбогувате с грубите пети.

 

Антицелулитни продукти. Това е изцяло маркетинг. Целулит се сваля с упражнения, подходяща диета, масажи и упоритост. Ако мислите, че с намазването на един крем, ще се отървете от портокаловата кожа, лъжете се. Пийте много вода, тренирайте, хранете се правилно и правете масажи. Можете да използвате такъв крем, за да си правите масажи, но не мислете, че само с него ще премахнете целулита.

 

Серуми против нацъфтели краища на косата. Не си мислете, че изгорените и увредени краища се оправят с козметика. Тези продукти могат да са ефикасни до някаква степен като предотвратят нацъфтяването. Но един път нацъфтели, краищата могат да се оправят само с подстригване. Изрежете ги и след това се погрижете повече за косата си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
daniela0108
преди 9 години
0
0
!
Отговори
До shoshoni: Не, не се запотяват краката, доволна съм, защото много бързо действа.
shoshoni
преди 9 години
0
0
!
Отговори
Забравих да попитам даниела108, крема за пети колко струва, че от неудобни обувки петите ми загрубяха. И дали запотява краката?!
shoshoni
преди 9 години
0
0
!
Отговори
Наистина страхотна идея за коледен подарък! Балсама за устни винаги влиза в употреба, а и после няма да ми се цупят! на всички един и същи подарък! Дайте линк от където мога да си поръчам балсам на Флекситол! :)
Nemipuka11
преди 9 години
0
0
!
Отговори
Не е скъп, аз през нета си го поръчвам вече, 8 лв. струва. Добра идея за коледен подарък. Мерси :)
Tancuvam
преди 9 години
0
1
!
Отговори
Момичета, много ли е скъп Flexitol, че за коледа съм решила на приятелките да подаря балсам за устни?
daniela0108
преди 9 години
0
1
!
Отговори
аз пък съм ползвала на flexitol крема за пети, за две седмици краката ми станаха гладки като на бебе
Nemipuka11
преди 9 години
0
1
!
Отговори
Много ми се напукват устните, стигало се е чак до кървене, но майка ми ми даде да пробвам нейния балсам и за нула време ми се оправиха. Не се разделям вече с него. Казва се Flexitol.
Страница 1 от 1