.

Причините, поради които не трябва да подстригваш косата си късо

Причините, поради които не трябва да подстригваш косата си късо
Снимка: thinkstockphotos.com

От известно време имаш дълга коса и идва денят, в който се замисляш дали да не я отрежеш и да се сдобиеш с къса прическа. Дали идеята ти е добра обаче? Дали наистина си готова за това? Дали го искаш или е идея, която ще отшуми след няколко дни или седмици? Има няколко причини, заради които не бива да променяш прическата си, поне не рязко:

 

Не си сигурна – ако не си на 100% сигурна и идеята ти е едва от няколко дни, изчакай да мине известно време, преди да отидеш при фризьора си и да поискаш такава коренна промяна. Косата расте с години, а отрязването ѝ става за минути, така че трябва да си напълно сигурна, че искаш тази промяна.

 

 

Зимата – ако от години имаш дълга коса, може и да не осъзнаваш колко много топли тя през студените зимни месеци. Представи си как ще ти е студено на вратлето, ако косата ти е къса. Да, може да си сложиш шапка, но пак ще ти е по-студено, отколкото, ако имаш дълга коса. Ако все пак искаш да скъсиш гривата си, направи го напролет.

 

Заради мъжете – представителите на силния пол обожават дългите и добре поддържани коси. Така че ако се интересуваш от тяхното мнение и искаш да привличаш вниманието им, остави косата си дълга. Ще имаш възможност да си правиш най-различни прически, ще пленяваш мъжете, развявайки гривата си волно или неволно. Разбира се, ако наистина искаш къса коса, представителите на силния пол не бива да бъдат причина да не се сдобиеш с такава. Жената е женствена и когато косата ѝ е къса.

 

Пияна си – когато човек е под влиянието на алкохол, често взима решения, за които по-късно съжалява. Колко пъти ти се е случвало да пишеш на бившия си, когато си пияна и на сутринта да съжаляваш, че си го направила? Неслучайно вече има приложения, които заключват телефона ти, когато отиваш на купон, за да не пишеш SMS-и и да звъниш на хора, на които не би звъннала в трезво състояние. Същото е и с косата. Като нищо идеята да имаш къса коса ти се струва готина, докато си пияна, но като изтрезнееш си на друго мнение. Затова не я пипай, когато си под влиянието на алкохол! Утрото е по-мъдро от вечерта!

 

Сряда е – да, денят оказва влияние върху косата ти. Поне в Тайланд вярват, че подстригването по средата на седмицата носи лош късмет. Може и да не си суеверна, ама не ти пречи да се застраховаш и да го направиш друг ден. Все пак имаш още 6 дни на разположение.

 

Преди да отидеш при фризьора си и да поискаш такава коренна промяна, седни и помисли дали наистина искаш това. Не ти ли харесва дългата коса? Или пък имаш проблеми с нея и смяташ, че ще ти се отрази добре, ако намалиш дължината ѝ? Да не би да си загубила бас и за това да искаш да го направиш? В интернет има доста сайтове, където може да видиш как ще изглеждаш с нова прическа, така че преди да отидеш на фризьор, качи своя снимка и се виж с къса коса, възможно е да не ти отива, но след като се подстрижеш, ще е късно да съжаляваш, защото няма как да си върнеш дългата грива. Ще трябва да изчакаш няколко години, преди отново да я имаш, а това определено е дълъг период от време.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...