.

Как да се грижим за тънката коса

Как да се грижим за тънката коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Тънката коса е генетична особеност. Вероятно вие имате коса гъста, колкото тази на жените с огромни гриви. Разликата идва от дебелината на косъма. Това, че имате такава коса, не бива да ви притеснява, тя също може да изглежда добре и да бъде красива. Просто трябва да полагате повече грижи и да знаете какво да правите. Трябва да работите не за сгъстяване на косата си, а за уплътняване на косъма. Може да бъде дори само визуална измама.

 

Миене. Повечето тънки коси нямат обем. Това е проблемът на жените, които притежават такава коса. Това не бива да ви отчайва, но не очаквайте, че ще намерите вълшебен шампоан, който ще направи косата ви като лъвска грива. Проблемът е в продуктите, които използваме. Често пъти те съдържат силикон, който има временен ефект (само две-три измивания). Той удебелява косъма, защото се натрупва върху него. Така косата се утежнява, започва да се омазнява и да се слепва. Внимавайте с тези продукти, защото може да са доста вредни и да накарат косата ви да изглежда зле.

 

Не си купувайте шампоан и балсам 2 в 1. Те не са подходящи за вас, а за по-сухи и обемни коси. По-добре е да избирате балсами без мазнини, а по-скоро протеинови. Търсете повече подхранване, шампоани, които са обогатени с минерали и витамини. Протеинът е много важен, особено ако третирате косата си (изправяне, къдрене, всякаква топлинна и химическа обработка).

 

Изберете си подходяща прическа. Косата натежава от дължината и може би това е причината да нямате обем. Краищата се заплитат лесно, косата цъфти, изглежда рядка и мазна. Просто се подстрижете на етажи. В зависимост от дължината на косата, изберете колко слоя да направите. Така ще намалите тежестта, косата ви ще стане по-лека и няма да изглежда омазнена. Друг вариант е късата прическа, но бъдете внимателни, защото тя не отива на всеки.

 

Боядисване. То може да изтощи косата ви, затова трябва да полагате специални грижи. Но един по-хубав цвят може да ви преобрази. Всъщност, така можете визуално да придадете обем на косата си. Можете да комбинирате няколко цвята в кестенявата или тъмно русата гама. Не избирайте много светли или много тъмни тонове, защото са вредни за косъма.

 

Не тупирайте. Така само ще увредите косата си и то ненужно. Тупираната коса не е на мода, а и много личи, че обемът е неестествен. Тупирането унищожава косъма, прави го слаб и започва да се къса лесно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...