.

Природните продукти, които разкрасяват [част първа]

Природните продукти, които разкрасяват [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

В момента на пазара можем да намерим всякаква разнообразна козметика, с която да се разкрасим. Продават се всякакви продукти, които обещават мигновени ефекти и претендират, че съдържат „натурални съставки“ от какви ли не растения. Истината е, че можете да се грижите за тялото си и без скъпата козметика. Можете да използвате някои природни продукти, които ще ви помогнат в борбата за красива кожа. Кои са те?

 

Мед. Медът е много полезен и вкусен. Можете да си хапвате мед, за да бъдете здрави, защото той много добре подпомага имунната система. Същевременно той ще ви разкраси изключително много. Медът ще направи кожата на лицето ви гладка и стегната, като избистри тена и почисти добре всички замърсявания. Той има антибактериални и противовъзпалителни свойства, които ще помогнат, ако страдате от акне. Правете си маска с тънък слой мед поне два пъти седмично и ще видите, че има резултат.

 

Алое вера. Със сигурност сте чували, че алоето е много полезно растение, което подхранва кожата. Истината е, че то много помага на сухата кожа и наистина си струва да се възползвате от ценните му свойства. Можете да си правите маски със сок от алое. Дори не е нужно да го купувате, можете да си го отглеждате вкъщи. Освен това, сок от алое може и да пиете. Продава се в аптеките, също така някои хора го приготвят сами.

 

 

Банан. Бананът е вкусен плод, който може да ви разкраси. Не бива да прекалявате с хапването на банани, защото те са много калорични, но можете да си правите маски с тях. Намачкайте половин банан и го смесете с един жълтък. Прибавете една чаена лъжичка арганово масло и разбъркайте. Нанесете тази хидратираща маска на лицето си и стойте поне 15 минути. Отмийте с хладка вода.

 

Зехтин и захар. Ексфолиантите за тяло понякога са много скъпи, а и не винаги си струва да се купуват такива продукти. Можете сами да си направите домашен ексфолиант, който ще съдържа 100 процента естествени продукти. За целта просто трябва да смесите захар и зехтин. Натъркайте тялото си с чудодейната смес и ще усетите колко гладка кожа ще имате.

 

Портокал. Вкусните цитруси също могат да влязат в употреба, когато става въпрос за разкрасяване. Направете си маска за лице за мазна кожа от естествени продукти. Разбийте белтъка на едно яйце, добавете и две супени лъжици портокалов сок. След това добавете натрошени овесени ядки и разбъркайте кашата. Нанесете маската за 15 минути и изплакнете с хладка вода.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...