.

Как да се грижим за косата си през зимата

Как да се грижим за косата си през зимата
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата изисква постоянна грижа. Ако искате да имате буйна грива, трябва да се грижите много добре за нея. Истината е, че всеки сезон трябва да сменяте продуктите, които използвате, както и да разнообразявате грижите. Сега ще ви дадем някои съвети, които ще ви помогнат да опазите косата си от вредното влияние на ветровете и студа.

 

Носете шапки и шалове. Недейте да пренебрегвате шапките и шаловете. Те предпазват косата и кожата на скалпа. Студеният вятър, снегът и ниските температури увреждат косата. Шапката може да бъде чудесен аксесоар, ако бъде подбрана правилно. Не носете много стегнати модели, защото ще развалят прическата ви. Хубаво е косата да може да диша. Избирайте шапки от естествени материали, за да избегнете наелектризирането.

 

Козметика. Не мислете, че можете да ползвате същите продукти, каквито сте ползвали през лятото. На пазара можете да намерите специални серии за коса, които са предназначени за зимната грижа. Основният проблем на студените дни е дехидратацията на косата, затова е добре да ползвате по-мазни продукти. Чудесна идея са маслата за коса, които ще предпазят косъма от вятъра.

 

 

Гореща вода. Не използвайте много гореща вода, защото прекалено топлия душ може да дехидратира косата. Особено ако ползвате протеинова серия, не е препоръчително да къпете косата си с вряла вода.

 

Сешоар, преса, маша. Ограничете употребата на тези уреди и ги ползвайте възможно най-малко. Оставяйте косата да изсъхва сама. Ако все пак не можете без сешоар, използвайте по-силна въздушна струя и по-ниска температура. Задължително слагайте термозащита, която ще предпази косата от увреждане.

 

Интензивна грижа. Правете си маски. Косата ви наистина има нужда от тях, дори да не е изгорена или увредена. За да я поддържате в добра форма, трябва да полагате повече грижи. Можете да правите домашни маски, които са евтини, но изискват много време, поне 2 часа. Можете да намерите хубави маски в търговската мрежа, които са по-скъпи, но ако попаднете на подходящ продукт, ще бъдете доволни.

 

Подстригвайте връхчетата. Косата се изтощава най-много в своите върхове. Затова редовно трябва да ходите на фризьор. Помнете, че един път цъфнала коса, не може да се възстанови, а трябва да се отреже всичко увредено.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...