.

Какво трябва да знаем за сухата кожа

Какво трябва да знаем за сухата кожа
Снимка: freedigitalphotos.net

Сухата кожа е типична за някои хора. Трудно е да се пребори човек с този проблем, но си струва да се погрижите за лицето си. Добра идея е да използвате подходящи продукти за вашата кожа. Сухата кожа изисква специално внимание. Проблемът със сухата кожа идва от липсата на себум. Някои тийнейджъри имат мазна кожа и тя се получава от прекомерното производство на себум. Същото важи и за сухата кожа, която е проблем на много момичета.

 

Какво е себум? Себумът е една субстанция, която се отделя от мастните жлези до космените  фоликули. Себумът покрива кожата с тънък слой, който защитава кожата от външни влияния. Прекомерното производство на себум прави кожата мазна и трябва да се отстранява често с подходящи продукти. Но когато кожата е суха, себумът недостига и външните влияния увреждат кожата.

 

 

Сухата кожа в повечето случаи е бледа и зачервена, особено когато навън е ветровито. Трябва да обърнете внимание, че има разлика между суха и дрехидратирана кожа. Всеки тип, дори мазната кожа може да бъде дехидратирана. Дехидратацията е предизвикана, обикновено се получава при използването на неподходящи продукти, прекалено често миене или агресивна козметика. Важен е и приемът на достатъчно течности. Ако не пиете поне по 2 литра вода на ден, вероятно цялото ви тяло ще се дехидратира, включително и кожата.

 

Сухата кожа изглежда суха, на пипане също е такава. На места стои опъната, не е еластична и мека, склонна е към лющене, има много голямо влияние от вятър, студ, слънце и вода. Хората, които имат този  тип кожа, трябва да ползват специална козметика за всеки сезон

 

Сухата кожа има и някои плюсове, не се омазнява и не лъщи. Освен това гримът се размазва по-трудно, а порите не си личат.

 

Съветваме момичетата със суха кожа да използват повече ексфолианти, за да премахват мъртвите клетки от кожата си. Набавете си и силно хидратиращи кремове, за да добие кожата повече еластичност. Много важен е слънцезащитният UV фактор, защото слънчевите лъчи се отразяват най-зле на сухата кожа.

 

Хората, които имат суха кожа на лицето, понякога забравят, че и тялото има нужда от грижи. Не пропускайте да намажете с мазен лосион шията, ръцете, коленете и лактите.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Vodnokonche
преди 9 години
1
0
!
Отговори
Разбира се, че използвам хидратиращи продукти, ако не го правя, както съм с грим по цял ден и на вечерта кожата ми ще изглежда много изтощена. Използвам на дезърт есенс за почистване, а също и крема им.
Страница 1 от 1