.

Как начинът ни на живот се отразява на кожата [част втора]

Как начинът ни на живот се отразява на кожата [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Кожата е защитната обвивка на тялото ни. Тя ни защитава от вредните влияния, но също така е израз на здравословното ни състояние. Трябва да знаете, че само здравите хора имат красива кожа, нейният външен вид е отражение на това какво ядем и как живеем. Как да запазим кожата си красива и здрава?

 

Кафето: вреди или помага? Кофеинът в кафето и чая е дехидратиращ, а това означава, че изсушава кожата. Когато пиете напитки, съдържащи кофеин, задължително приемайте и вода. Но кофеинът може да бъде полезен за кожата. Според проучване, кафето, нанесено директно върху лицето, помага за запазването на кожата от слънцето и има защитна функция. Правете си маски с кафе или черен чай.

 

Прекаляването с алкохол. Алкохолът е вреден за тялото, особено за кожата. Той е диуретик, което означава, че дехидратира тялото, освен това променя кръвното налягане. Затова, когато се напиете, кожата се зачервява и става на петна.

 

Кажете „край” на тютюнопушенето. От колко време се опитвате да спрете цигарите? Време е да го направите, ако искате да запазите кожата си красива и млада, откажете цигарите.  Когато пушите, кръвоносните съдове се свиват. Така се намалява притока на кислород и нутриенти към кожата. Отначало няма да забележите никаква разлика в кожата си, но с годините тя ще загуби своята свежест, ще стане отпусната и сива.

 

Изчиствайте добре лицето си. Това важи и за двата пола. През делия ден кожата на лицето ви е била подложена на всякакви влияния и мръсотия. Почистването само с вода не е достатъчно. Важно е да премахнете замърсяването в дълбочина. Използвайте маски за лице, ексфолианти и други почистващи средства. Избягвайте да използвате такива, съдържащи сапун. Те не се отразяват добре на кожата и наистина е по-добре да си набавите по-нежен продукт.

 

Хидратация за зимата. Когато е студено, кожата има нужда от повече хидратация. Пийте повече вода, дори когато е студено. Не забравяйте и кремовете и лосионите за тяло. Дори мазната кожа има нужда от хидратиране, затова не си мислете, че не ви трябва лосион за след баня. Ако имате суха кожа, изберете по-мазен крем/лосион за тяло. Ако кожата ви е мазна, заложете на по-лека хидратираща формула.

 

Внимавайте с фон дьо тена. Запушените пори са нещо наистина неприятно. Те са особено видими при хората с мазна кожа. За да избегнете запушването на порите, почиствайте добре лицето си и внимавайте с фон дьо тена. Те наистина са вредни, ако не са подбрани правилно. В последно време станаха модерни ВВ и СС кремовете, които са крем и фон дьо тен в едно. Избягвайте тежкия грим за всеки ден. Редовно правете парна баня на лицето си, за да освободите порите на кожата.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Lia
преди 9 години
0
0
!
Отговори
от майка ми знам, че трябва постоянно да овлажнявам кожата си, особено на ръцете. Понеже и двете сме с много суха кожа, тя ме научи да ползвам един крем на Flexitol и така се справям с неприятни проблем на изсушаване.
minavla
преди 9 години
0
0
!
Отговори
Почистване на лицето всяка вечер задължително! Аз внимавам какво използвам, залагам само на натурални продукти, даже и да емалко по-висока цената, но поне нямам проблеми с кожата след това.
Страница 1 от 1