.

Какво представлява сребърната вода и как се прилага?

Какво представлява сребърната вода и как се прилага?
Снимка: thinkstockphotos.com

Още от древността хората са използвали лековитите свойства на среброто. В древен Египет са слагали върху раните тънко сребърно фолио, което допринасяло за бързото им заздравяване и значително намалявало риска от инфектиране. Американците, например, са поставяли сребърна монета в млякото, за да удължат срока му на годност.

 

В края на 19-и век учените доказали способността на среброто да унищожава патогенни микроорганизми. Установява се, че то е мощен дезинфектант и унищожава бактериите много по-ефикасно от някои почистващи препарати.

 

В днешно време доста хора използват сребро, най-често под формата на сребърна вода. Чрез електролиза от сребърния катод във водата се отделят отрицателно заредени сребърни йони. Концентрацията на колоидно сребро във водата зависи от времето на електролизата, от силата на напрежението и тока в електродите.

 

 

Сребърната вода може да се използва като дезинфектант на плодове и зеленчуци, промиване на рани и против доста заболявания. Също така тя е полезна при слаба имунна система и след диети за отслабване.

 

Каква е препоръчителната доза сребърна вода?

 

Хубаво е човек да внимава с приема ѝ, защото към момента все още няма достатъчно изследвания върху нейния ефект. Доста хора твърдят, че среброто не е отровно и вредно за човека и няма да ни навреди, дори да приемаме голямо количество от него. Това обаче не е вярно! Доказано е, че при продължителен контакт със сребро се получава натрупване, което причинява болестта Аргирия.

 

Препоръчителните стойности варират според различните източници, но горе-долу става въпрос за 50 микрограма и 200 микрограма дневно, като това зависи и от това защо човек го приема. Сребърната вода се абсорбира от различните организми в различна степен. При пиене на получените количества са едни, а при почистване на рани съвсем други. Абсорбирането са получава дори и при просто почистване на кожата със сребърна вода против акне и гъбички под формата на капки против хрема или конюнктивит.

 

Количеството, което се натрупва в човешкия организъм в рамките на година и може да причини болестта Аргирия, е от 1 до 6 грама. За да натрупа човек толкова много, трябва да приема десетки литри сребърна вода, което прави предозирането доста трудно, но въпреки това има хора, на които им се е случило.

 

Какво представлява Аргирията?

 

Това е заболяване, което се причинява вследствие на натрупване на сребро в организма. Не е опасно за здравето, но има доста неприятен ефект – цялата кожа придобива зелен, лилав или син цвят. Веднъж сменила цветът си кожата остава така завинаги. Тази болест се среща главно при хора, които работят професия, свързана с обработката на сребро. Понякога обаче се получава и при хора, които са прекалили с приема на домашно приготвена вода, използвайки уред за сребърна вода.

 

Сребърната вода помага при редица здравословни проблеми като астма, изгаряния, рани, херпес, диабет, подсичане на кожата, болки в ушите, грип, хранително натравяне, гъбички по краката, възпаление на ставите, ангина, мастит, синузит, пърхот и алергии.


 



Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...