.

Пет съвета за красота, които всяка жена тряба да знае

Пет съвета за красота, които всяка жена тряба да знае
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка жена иска да бъде красива и да има перфектна визия. Разбира се, красивият външен вид изисква много грижи, време и средства. Но е важно да се отбележи, че в повечето случаи външният ни вид зависи от нашите собствени усилия. Сега ще ви дадем пет незаменими съвета за красота, които са необходими на всяка жена.

 

Никога не подценявайте хидратиращите кремове. Няма значение каква кожа имате, суха, нормална, мазна или смесена, винаги използвайте хидратиращи кремове. Това важи не само за лицето, а за цялото тяло. Кожата е подложена постоянно на всякакви вредни влияния, които я изсушават, дехидратират и увреждат. Ако искате да имате еластична кожа, ползвайте хидратиращи продукти. Разбира се, трябва да ги съобразявате с типа кожа, ако имате суха, заложете на нещо по-мазно. Ако кожата ви е мазна и акнетична, тя също има нужда от хидратиране, но си набавете крем с по-лека формула.

 

 

Слънцезащитният крем е най-добрият продукт против стареене. Нали не смятате, че кремовете против бръчки изглаждат кожата? Вероятно имат някакъв минимален ефект, но трябва да се ползват по-скоро превантивно, отколкото да се очаква да изглаждат бръчки. Ако искате да запазите кожата си по-дълго време свежа и красива, винаги нанасяйте слънцезащитен фактор. Това важи за лицето и за тялото. Не подценявайте слънцезащитните продукти, дори когато не сте на плажа. Кожата има нужда от защита, дори в облачните дни. Слънчевите лъчи са един от основните причинители на ракови заболявания и силно състаряват кожата.

 

Избирайте внимателно почистващите средства, които използвате. Често пъти козметичните продукти за почистване, могат да бъдат агресивни към кожата. Особено ако сте с чувствителна и суха кожа, избирайте по-нежни измиващи средства. Забравете за сапуна, използвайте специални гелове или пяна.

 

Набавете си специални четки за гримиране. Дори да имате най-хубавите гримове, да ползвате най-добрите марки, ако нямате хубави четки, просто не очаквайте резултати. Дори най-скъпите сенки за очи няма да стоят добре, ако ги нанасяте с обикновена четчица. Другата важна тънкост е базата за грим. Тя кара сенките да издържат повече време и е задължителна за хората, които имат мазна кожа.

 

Обновявайте козметиката си. Използвайте разнообразни продукти и не си купувайте един и същ продукт повече от два последователни пъти. Косата, например, много привиква към грижата, затова трябва да разнообразявате. Имайте предвид, че срокът на годност на козметиката, изтича. След отваряне, даден продукт е годен за употреба една година, ако на опаковката не е указано друго. Не използвайте стара козметика, защото може да доведе до кожни реакции и възпаления.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
minavla
преди 9 години
0
1
!
Отговори
До daniela0108: Чувала съм за тях и преди, благодаря, ще ги пробвам
Страница 1 от 1