.

Как да се грижиш за косата си според цвета ѝ

Как да се грижиш за косата си според цвета ѝ
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка коса изисква грижи, за да бъде красива и здрава. Европеидната раса има най-много разнообразие в цвета на косите. Някои дами са с гарваново черни коси, други са кестеняви, трети червеникави, а други съвсем светло руси. Всяка коса е красива, но трябва да се грижите за нея. Сега ще ви кажем как да се грижите за косата си, спрямо нейния цвят.

 

Черните коси напомнят южния темперамент. Естествените черни коси имат дебел косъм и са обемни. Най-често на черната коса ѝ липсва блясък, за да изглежда съвършено. За да постигнете по-бляскава коса, може да използвате оцет. Сигурно си чувала този бабин метод за по-блестяща коса. Набави си плодов оцет, но истински, потърси в био магазините. Киселината затваря порите на косъма и той изглежда по-лъскав и по-гладък. Така отразява светлината по-добре. Ако те притеснява миризмата, пробвай с лимонов сок, разреден с вода. Разбира се, можеш да използваш и козметичен продукт за блясък.

 

Руса коса. Тя е символ на женственост и нежност. Естествените блондинки напомнят чистота и невинност, докато боядисаните коси – сексапил. Русите коси имат по-тънък косъм, без значение дали са изрусени или естествени. Затова тя често изглежда изтощена и съсипана. Трябва да използваш продукти за руси коси, като повечето от тях съдържат екстракт от лайка. Разбира се, можеш и сами да си приготвиш чай от лайка, с който да изплакнеш косата си. Тя придава нежни златисти оттенъци на косата. Русите коси са по-склонни към цъфтежи и наелектризиране, заради по-тънкия им косъм. Използвай течни кристали или друга козметика, за да предотвратиш накъсването и цъфтежа на краищата.

 

Червена коса. Дамите с червени коси са смятани за огнени и интересни. Естествените червени коси са рядкост, но има много дами, които боядисват косата си в червено. Най-трудно се поддържа червения цвят на косата, защото бързо се отмива. Важно е да избереш козметика за боядисана коса, не пропускай и UV филтъра, който трябва да нанасяш преди да излезеш навън, особено когато е слънчево.

 

Кестенява коса. Кестенявата коса има натурално излъчване. Можеш да използваш отвара от орехови листа, за да подчертаеш цвета си. Изплаквай косата си след всяко измиване с тази отвара. Когато си купуваш козметични продукти, потърси такива с екстракт от орех или с шоколад.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
FunkyPie
преди 9 години
0
1
!
Отговори
Косата ми е руса и има адски дебел косъм
Страница 1 от 1