.

Изненадващи знаци, които показват, че си в депресия [част втора]

Изненадващи знаци, които показват, че си в депресия [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Случвало ли ти се е да изпаднеш в депресия? Повечето тийнейджъри признават, че наистина страдат от депресивни състояния. При младежите тези моменти се срещат често, защото през пубертета човек е много по-уязвим, чувствителен, а и бушуващите хормони оказват своето влияние. Сега ще ти разкажем повече за няколко изненадващи знаци, които показват, че си в депресия.

 

Болка в гърба. Страдаш ли от болка в гърба, която сякаш никога не минава? Според учени, хората с хронична болка в гърба, са по-склонни към депресия. Изследване показва, че около 42% от хората, които имат болка в кръста, са страдали от депресия поне един път през живота си. Проблемът е, че хората не свързват болката в гърба и кръста с депресивните състояния.

 

 

Промискуитет. Промискуитетът представлява безразборни сексуални контакти. Депресията може да се свърже лесно с липсата на сексуално желание и понижено либидо. Но при някои хора се наблюдава точно обратното, а именно – безразборен секс. Признаци на депресивни състояния могат да бъдат промискуитет, изневери, сексуални обсесии и рисково поведение като секс без предпазни средства. Това са сериозни симптоми, защото те могат да повлияят негативно на живота и личния живот.

 

Преувеличени емоции. Често пъти хората, които са в депресия, не го показват. Има случаи, в които дори семейството и близките на страдащия, не разбират, че нещо се случва дадения човек. Но в други случаи, страдащите от депресия показват твърде много емоции. Те могат да бъдат раздразнени лесно, да избухват, може да се хвърлят от тъга и безпомощност в страх, след това в щастие или спокойствие. Емоционалната нестабилност е признак за депресия.

 

Хазарт. В днешно време хазартът е много достъпен за нас, съвсем лесно е човек да се подлъже и да започне да играе. Проблемът е, че депресираните хора по-често посягат към хазарта. Те намират утеха в залагането и в алкохола, който е неизменна част от хазарта. Ако видиш, че твой приятел се замесва в хазарт, злоупотребява с алкохол или имаш съмнения за това, поговори с него, причините може да се крият на дълбоко.

 

Пушене. Разбира се, че не всички пушачи, са депресирани. Но се оказва, че хората, които пушат по кутия или повече цигари дневно, са по-склонни към депресия. Интересен е и фактът, че депресираните пушачи по-трудно отказват цигарите. Ако все пак искаш да спреш да пушиш, пробвай първо да намалиш цигарите или потърси лекарска помощ.

 

Липса на грижи за външния вид. Някои хора сякаш изведнъж сякаш спират да се грижат за себе си. Носят старите си дрехи, отпускат се, не полагат никакви грижи за визията си. Това също е знак за депресия. Хората в такива състояния нямат желание за развитие, нито стимул за каквато и да е дейност. Затова те просто спират да се грижат за себе си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...