.

Ежедневните навици, които вредят на красотата ни

Ежедневните навици, които вредят на красотата ни
Снимка: freedigitalphotos.net

В желанието да изглеждаме добре, сме склонни да правим куп процедури, които да ни направят по-привлекателни. В това няма нищо лошо, но понякога правим грешки, за които дори не подозираме. Истината, е че някои ежедневни навици могат да навредят на красотата ни. Кои са те и какво да направим?

 

Миенето на зъбите. Повечето зъболекари препоръчват миене на зъбите след всяко хранене. За много хора това е невъзможно, защото нямат достъп до паста и четка за зъби в училище/университета/работното място. Но проблемът не е само този. Дори да имаш възможност да миеш зъбите си след хранене, трябва да внимаваш как го правиш. Прекалено агресивното миене, може да увреди емайла, а това да доведе до кариеси.

 

 

Оформянето на веждите е една от най-важните козметични процедури при жените. Задължително обаче, трябва да почистваме пинсетата си, ако не искаме да получим кожно  раздразнение или инфекция. Същото важи за четките за гримове, четките и гребените за коса, принадлежностите за маникюр и други аксесоари, които ни се струват чисти. Почиствай ги по-често, като можеш да използваш и спирт.

 

 

Някои прически. Всички знаем, че пресите, машите и сешоарите, вредят на косъма. Много по-добре е да оставим косата да изсъхне сама, без топлинна обработка. В тези случаи обаче, тя не винаги изглежда особено добре и се налага да я връзваме. Едни от най-лесните прически са конска опашка или висок кок. Те са идеални за ежедневието, когато нямаме време за по-сложни прически, но са много вредни. Опъването на косата изтегля косъма от корена и го разтяга. Това може да предизвика косопад. Не прекалявай с опъването, когато си връзваш косата.

 

Ежедневно ексфолиране на кожата. Ежедневното ексфолиране е много вредно за кожата. Проблемът идва от там, че кожата се наранява и започва да губи красотата си. Можеш да ексфолираш кожата си два пъти седмично, за да премахнеш мъртвите клетки и мръсотията, натрупана в порите. Но не бива да ексфолираш по-често, защото кожата страда по този начин.

 

Лакирането на ноктите. Всяко момиче иска да има прекрасен маникюр, а това винаги включва и лаковете за нокти. Те са изключително вредни за ноктите. Ако дълго време лакираш ноктите си, те ще станат по-слаби, ще се чупят по-лесно и ще пожълтеят. Разбира се, можеш да премахнеш този ефект, като използваш база, преди да нанесеш лака. Можеш да си купиш и заздравител, който да подхрани ноктите ти, а след това да нанесеш няколко слоя лак.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...