.

Защо балсамът за коса не действа

Защо балсамът за коса не действа
Снимка: freedigitalphotos.net

Колко често се налага да сменяш козметиката си за коса, просто защото не действа? Много дами се оплакват, че сякаш балсамът за коса изобщо няма никакъв ефект и в един момент се отказват да го ползват. Често пъти проблемът не е в самият продукт, а в това, че не знаеш какъв точно да избереш за твоята коса. Сега ще ти дадем някои съвети.

 

Балсамът ти за коса не съвпада с този, който ти препоръчва фризьора. Хубаво е да се вслушваш в съветите на фризьорите, защото те определено си разбират от работата. Ако коафьорът ти каже, че косата ти има нужда от хидратация или възстановяване, по-добре е да опиташ с такъв продукт.

 

Косата ти е боядисана, но ти не използваш продукти за такава коса. Голяма грешка! Време е да смениш цялата си козметика за коса, ако се боядисваш. Химически увредената коса има нужда от възстановяване и грижа, но без да се увреди цвета. Това означава, че много от другите продукти, които хидратират и възстановяват, могат да увредят цвета ти.

 

 

Използваш балсам за обем, а си къдрава или имаш права коса и нанасяш балсам за приглаждане. Отново грешка! Къдравите и бухнали коси имат нужда от приглаждане и обуздаване. За тях се препоръчват по-мазни балсами, които да съдържат по-големи количества масла и да са по-тежки. Правата коса няма нужда от допълнително приглаждане, а от обем. Не се препоръчват тежки балсами, които да сплескват косата.

 

 

Имаш нужда от маска, а не от балсам. Всъщност някои коси не се повлияват от балсам, защото са увредени или твърде сухи. Най-често косите с по-дебел косъм, склонни към сухота, имат нужда от по-силна хидратация и възстановяване. Затова е добре да използваш маска, ако косата ти е такава. Пробвай със силно хидратираща маска, съдържаща повече масла.

 

Купуваш най-скъпия балсам. Няма смисъл да избираш козметиката си само според цената. По-добре е да се зачетеш в състава на продукта и да разбереш за каква коса е той. Най-добре е да се посъветваш с консултантите в магазина, които да те насочат към подходящ за теб продукт. Не винаги скъпите марки са качествени или подходящи за твоята коса.

 

Допускаш грешки в нанасянето. Има едно много просто правило, което никога не бива да пренебрегваш. Шампоанът се нанася в корените, а балсамът – само в краищата. Когато си слагаш шампоан, важно е да го нанесеш хубаво в корените. Краищата на косата нямат нужда от интензивно почистване. Балсамът се слага само в краищата или по дължината на косата.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...