.

Как да си починеш след дълъг и тежък ден

Как да си починеш след дълъг и тежък ден
Снимка: freedigitalphotos.net

На всеки се е случвало да има дълъг и тежък ден. В такива моменти ни се иска единствено да си починем, да се отпуснем и да заспим. Проблемът е, че от нерви и преумора, сънят често не идва и изпитваме трудност да се отпуснем и да заспим. Затова е хубаво да не си лягаш веднага, а да си починеш, да се отпуснеш за малко релакс. Как да си починем след дълъг и тежък ден?

 

Топъл душ/вана. Малко време в банята не е излишно. Вземи си топъл и продължителен душ или гореща вана. Помогни на тялото да се отпусне, използвай любимия си душ гел/соли за вана. Така ще се ободриш поне малко, а нервната система ще премине на фаза „почивка”.

 

Хубава музика. Много готин начин за почивка е хубавата музика. Пусни си нещо разтоварващо и не усилвай много звука. Музиката може да те отпусне и да ти помогне да заспиш по-лесно. Ако не знаеш какво ти се слуша в момента, можеш да избереш някое твое любимо радио. Така ще се разнообразиш и няма да мислиш кои песни да избереш.

 

 

Топли и вкусни напитки, лека храна. Голяма грешка е да се наяждаш обилно, когато си изморен, особено ако е късно вечер. Тогава храната трябва да е по-лека и да не е въглехидратна. Направи си варени яйца или хапни шепа ядки с чаша топло мляко. Можеш да си свариш любим чай и да го пиеш на фона на хубавата музика, която слушаш.

 

Общувай с домашния си любимец. Колко често пренебрегваш домашния си любимец? Време е да отделиш място в делника си и за него. Поиграйте си, погушкайте се и много бързо ще забравиш лошите емоции, натрупани през деня. Домашните любимци действат успокояващо и помагат да се разнообразим, да се почувстваме обичани.

 

Филм. Какво по-хубаво от разтоварващ филм вечер? Пусни си любима комедия, която знаеш, че винаги ти действа добре. Можеш да експериментираш с нов филм или да си направиш маратон и да изгледаш няколко филма с любимия си актьор.

 

Разговор с любимия човек. Отпусни се и поговори с гаджето. Разкажете си какво сте правили през деня, какво ви се е случило, какви планове имате за утре. Отдайте се на нежност и ласки, защото така човек най-лесно си почива и се отпуска.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...