.

Защо не бива да прекаляваш с грима

Защо не бива да прекаляваш с грима
Снимка: freedigitalphotos.net

Много млади момичета обожават да си слагат грим. В днешно време сякаш повечето тийнейджърки се гримират и не си представят да излязат навън без да си сложат поне червило или друга помада. Истината е, че козметиката може и да ти навреди. Защо не е доба идея да прекаляваш с грима?

 

Изглежда зле. Като за начало, трябва да отбележим, че нищо прекалено не е хубаво. Това означава, че прекаляването с грим може да ти донесе повече негативни последици, отколкото позитивни. Нито едно младо момиче не може да изглежда добре, ако си сложи тежък грим. Той е по-подходящ за по-големите жени. Когато си в тийнейджърска възраст, е по-добре да избереш лек грим в нежни нюанси и малко количество.

 

Напластяване. Голямото количество грим просто изглежда зле. Остава усещането за напластяване и често пъти излишното количество само пада. Изключително грозна гледка е напластен фон дьо тен или дебел слой пудра за лице. Слепени мигли от спирала също са ужасна гледка. Не мисли, че ако сложиш повече от даден продукт, ще изглеждаш добре.

 

 

Запушване на порите. Прекаляването с количествата и прекалено честата употреба на гримове, може да доведе до запушване на порите. Това е голям проблем, особено при тийнейджърите, които страдат от мазна кожа. Отделянето на големи количества себум улесняват замърсяването на порите. Като прибавим и солидно количество фон дьо тен, гледката става ужасна. Запушване на пора в близост до окото може да предизвика и образуване на „ечемик“. Ако имаш подуване и болка в тази област, посети офталмолог.

 

Привикваш да се гледаш с грим. Има момичета, които не искат и да си помислят да излязат навън без никакъв грим. Това е следствие от ежедневната употреба на грим дълго време. В един момент свикваш да се гледаш в този вид и не можеш да си представиш, че околните ще видят дори дребните недостатъци.

 

Кожата също има нужда от почивка. Винаги трябва да даваш на кожата „да диша“. Това означава да не стоиш с грим вкъщи и да прекарваш възможно най-малко време с грим. Също така си давай почивки и не се гримирай всеки ден.

 

Пропускаш важността от почистване. Всъщност най-важно е качественото почистване. Освен от дегримиране, кожата има нужда и от редовни маски и дълбоки почиствания, за да запази свежия си вид.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...