.

Какво трябва да знаеш за вагиналното течение

Какво трябва да знаеш за вагиналното течение
Снимка: freedigitalphotos.net

Здравето е най-важното нещо в живота и трябва да се грижиш за себе си. Всяко момиче иска да бъде красиво и здраво, но често пъти гинекологичните проблеми се отразяват зле и на самочувствието ни. Едно нетипично и странно течение може да се окаже символ за инфекция или друг проблем. Затова трябва да си обръщаш внимание и ако забележиш, че нещо не е наред, да посетиш гинеколог.

 

Обилно, бяло, пресечено течение. Най-вероятно това са гъбички. Често пъти такова течение е съпроводено със силен сърбеж. Появява се изведнъж и нищо не може да го спре, освен лечение. Трябва да преустановиш сексуалните си контакти и да отидеш на лекар. Докато се лекуваш, също не бива да правиш секс. Уведоми партньора си, че нещо не наред и го посъветвай да се консултира с лекар. Ако не го направиш, дори той да няма симптоми, ще си предавате гъбичките един на друг и няма да се излекувате.

 

Зелено течение. Това подсказва инфекция. Често пъти зеленото течение е провокирано от хламидии и не е за подценяване. Хламидията е опасна, защото при липса на лечение може да провокира стерилитет. При мъжете няма симптоми в над 60% от случаите. Трябва да отидеш на лекар, който ще вземе секрет за изследване и ще установи какви са бактериите.

 

Много обилно бяло или прозрачно течение. Често пъти момичетата не обръщат внимание на това течение. Прозрачното и бистро течение се смята за признак на добро здраве. Но истината е, че ако е прекалено обилно, може да е символ за раничка на шийката на матката. Този проблем трябва да се излекува, за да можеш след години да забременееш безпроблемно. Раничките се образуват най-често от бактерии, които са упорити. Разбира се, трябва да се консултираш с лекар.

 

Засилено течение по време на овулация. Когато жената е в овулация, тялото отделя по-големи количества вагинален секрет. Тогава се произвежда повече цервикална слуз, която улеснява придвижването на сперматозоидите и ги подпомага. При някои жени това засилено течение е силно забележимо и често пъти момичетата се притесняват. Ако течението е без мирис и с нормални цвят и консистенция, значи всичко е наред и нямаш повод да се тревожиш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 9 години
5
1
!
Отговори
Бели, кафяви,зелени, червени течения, не ни трябват дъги, достатъчни са ни жените
Страница 1 от 1