.

Съвети за плосък корем

Съвети за плосък корем
Снимка: thinkstockphotos.com

Не остава много време до лятото, а коремчето ти не изглежда така, както би ти се искало. Не се шашкай! Ако промениш режима си на хранене и се движиш активно, ще се сдобиеш с коремчето, което искаш. Виж как може да стане това:

 

Намали захарта – няма как да имаш хубав и стегнат корем, ако редовно хапваш шоколадови изкушения. Затова намали приема на захар, която не само, че е калорична, но и повишава производството на инсулин, което води до забавяне на метаболизма.

 

 

Релаксирай – нормално е да трупаш излишни мазнини, ако водиш напрегнат начин на живот. Затова се научи да намираш време за себе си и за релакс от време на време. Стресът и напрежението стимулират производството на кортизол, който помага за складиране на мазнините.

 

Записвай си – хубаво е да знаеш коя храна по какъв начин ти влияе. Ако не може да запомниш толкова много информация, води си дневник. Записвай си от кои храни ти се подува стомахът, след консумацията на кои храни се чувстваш изпълнена с енергия и лека и т.н. Защото една храна може да е полезна сама по себе си, но да не ти се отразява добре на теб.

 

Пий зелен чай – той е изключително полезен, защото пречиства тялото, засилва метаболизма и премахва мазнините.

 

Вечеряй малко – много е важно вечерята да бъде проста и в малко количество. Малко протеини и зелени зеленчуци е идеалната вечеря, ако искаш да се отървеш от мазнините. Ако обичаш десерти, хапвай по един на обяд, но ги избягвай вечерно време.

 

Храни се редовно – няма смисъл да гладуваш и да изтезаваш организма си, защото колкото по-рядко се храниш, толкова по-бавен ще бъде метаболизма ти. Храни се често и по малко.

 

Консумирай храни, богати на калций и калий – ако нивото на калций и калий в организма ти е ниско, то той започва да задържа вода и да се подуваш. Затова наблегни на консумацията на банани, фурми, спанак, кисело мляко и т.н.

 

Обърни внимание на билките – джинджифилът, ментата и лайката помагат срещу подут стомах и облекчават храносмилателната система. Ананасът също ще ти свърши работа, защото съдържа в себе си бромелин, който действа благоприятно на храносмилането.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...