.

Как да се справиш с цъфналата коса

Как да се справиш с цъфналата коса
Снимка: thinkstockphotos.com

Косата ти трябва да бъде добре поддържана, за да привличаш вниманието на околните. В днешно време момичетата третират доста косите си и поради тази причина повечето от тях се накъсват и цъфтят. Това е проблем, който трябва да бъде решен бързо, защото рискуваш косата ти да придобие вид, който няма да ти допадне.

 

По принцип косата започва да цъфти, защото косъмът не е толкова здрав, за да предпази краищата си. При дългите гриви хранителните вещества и смазката не достигат до върховете, те се изсушават, отслабват и космите започват да цъфтят.

 

 

Няма как да имаш дълга и красива коса, без да полагаш нужните грижи за нея. Повечето представителки на нежния пол имах суха и склонна към накъсване грива, която е предразположена към цъфтеж. Боядисването на косата, прекалено интензивното сресване и редовната употреба на маша, преса и сешоар води да цъфтеж на косата, особено ако не се използват подходящи козметични продукти, които да я подхранват и предпазват от високите температури.

 

Ако си забелязала, че косата ти цъфти, единственото решение е да отидеш на фризьор, да се подстрижеш и да започнеш да се грижиш по-добре за нея. Обикновено обирането на връхчетата е достатъчно, за да се справиш с цъфтежа, но е възможно фризьорът ти да реши, че косата ти е прекалено изтощена и да иска да те подстриже повече. Разреши му, защото по този начин ще освежиш гривата си и ще ѝ дадеш нов живот. След това трябва да започнеш да се грижиш правилно за нея, за да избегнеш повторната поява на цъфтеж.

 

Може да се справиш с досадния цъфтеж и у дома. По-добре е да отидеш на фризьор, но ако не можеш, бъди смела и се отърве от цъфнали косми сама. Раздели косата си на много малки кичури и от всеки един подстрижи само най-връхната част. Задължително трябва да си на добре осветено място и да използваш остра ножица. Внимавай при рязането, за да не отрежеш прекалено голяма част от кичура и да развалиш прическата си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...