.

Как да отслабнеш и завинаги да се отървеш от излишните килограми

Как да отслабнеш и завинаги да се отървеш от излишните килограми
Снимка: thinkstockphotos.com

Повечето хора искат да се отърват от излишните килограми и доста от тях успяват да го направят. За съжаление, това е за кратко, след което отново си възвръщат теглото, даже и няколко килограма „бонус“. Не си мисли, че всяка диета завършва с „йо-йо ефект“. Напълно възможно е да отслабнеш и да не си възвърнеш предишното тегло, ако се грижиш за тялото си и се храниш правилно. Как да стане това?

 

Брой калориите – не е нужно вманиачено да броиш всяка храна, но е хубаво да знае какво количество калории поглъщаш дневно. Ако всеки ден приемаш по 250 калории по-малко, отколкото преди и гориш още 250 калории с лека физическа активност като ходене или каране на колело, то седмично ще приемаш по 3500 калории по-малко в сравнение с предишния ти начин на живот. А това не е никак малко, нали?

 

Хапвай по две предястия – ако обичаш да си похапваш и ти е трудно да се откажеш от храната, просто наблягай на по-нискокалоричните варианти. Когато отидеш на ресторант, вместо да си поръчваш предястие и основно, поръчай две предястия. Разбира се, хубаво е да се спреш на нискокалорични варианти, а не да се залъгваш, че по този начин приемаш по-малко калории, като не е основно ядене.

 

 

Яж салата - доста хора я пропускат и отиват направо на предястието и основното ядене. Хубаво е да се научиш да започваш с нея. Зеленчуците засищат, макар и за кратко и така ще ядеш на обяд и вечеря по-малко количество храна. Ако огладнееш между двете хранения, може да притъпиш апетита си, като хапнеш кофичка кисело мляко или някакъв плод. Много е важно обядът да ти е по-обилен от вечерята и да ядеш поне 2 часа преди лягане, за да има организмът ти достатъчно време да обработи храната, преди да заспиш и всичко да ти се лепне на дупето и корема.

 

Внимавай с дресинга – хубаво е да започнеш да ядеш салатите си без дресинг, но ако не можеш да се отървеш от този вреден навик, просто потапяй вилицата си в дресинга, преди да забодеш някакъв зеленчук. Така хем ще усещаш вкуса му, хем ще приемаш много по-малко калории, защото както знаеш дресингът е вкусен, но е изключително калоричен.

 

Обърни внимание на калориите в кафето – ако пиеш горещата напитка чиста, няма никакъв проблем. Но гледай колко калорични са кафе напитките, които си поръчваш в заведенията. Те обикновено съдържат в себе си доста големи количества захар, сметана и т.н. Вкусни са, определено, но това са излишни калории, които спокойно може да си спестиш.

 

Върви, докато говориш по телефона – има доста хора, които го правят несъзнателно. Ако ти не си от тях, време е да станеш. Всеки път, когато говориш по телефона, може да се разхождаш, ако имаш пространство, разбира се. Дори да се въртиш в кръг или да ходиш напред – назад, ти ще гориш калории, макар и малко количество. Но по-добре малко, отколкото нищо, нали?

 

Наспивай се – сънят е изключително важен за здравето на човек. Ако не спиш достатъчно, възможно е да започнеш да трупаш мазнини. Затова отделяй достатъчно време за сън и се наспивай хубаво.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
liampayne
преди 9 години
0
2
!
Отговори
Пишете буквално едно и също всеки път и само статии за отслабването пускате.
Страница 1 от 1