.

Плюсовете и минусите на сухия шампоан

Плюсовете и минусите на сухия шампоан
Снимка: freedigitalphotos.net

Сухите шампоани станаха изключително популярни в последно време. Това е козметичен продукт, който сам по себе си не е шампоан. Предназначението му е да премахва омазняването в корените на косата и да придава обем. Най-често сухите шампоани се впръскват в корените и след минута-две резултатът е на лице. Сега ще ти представим плюсовете и минусите на сухите шампоани.

 

Плюс: мигновено поправя развалената прическа. Ходила си на фризьор или сама си си направила готина прическа. Може да е просто изправяне с преса или бърз сешоар, но на следващия ден косата ти няма никакъв обем в корените. Тук на помощ идва вълшебният продукт, който мигновено оправя последиците, нанесени от възглавницата. Така запазваш готината си прическа поне още един ден.

 

 

Минус: оставя следи. Не всички сухи шампоани са оцветени. Повечето от тях са бели и не попиват добре в косата. Това означава следи по дрехите дори, както и бели снежинки. Хубаво е дамите с по-тъмна коса да използват сухи шампоани с цвят, като трябва да имате предвид, че те също могат да оставят неприятни отпечатъци.

 

Плюс: те са чудесно средство за хората с мазна коса. Много тийнейджъри се оплакват от бързо омазняване на косата. При някои то отминава с пубертета, но при други остава и след това. Ежедневното миене на косата изобщо не е полезно, а понякога то е единственият изход от омазнените корени. Затова сухият шампоан е добър помощник, освежава прическата и премахва омазняването.

 

Минус: възможна е поява на пърхот. За съжаление това е чест страничен ефект, който сухите шампоани предизвикват. Неприятен сърбеж, бели снежинки и раздразнен скалп са най-честите оплаквания на хора, които използват сухи шампоани. Затова е добре да сведеш употребата му до минимум.

 

Плюс: сухият шампоан е достъпен и лесен за употреба. Има и евтини, и скъпи сухи шампоани, като в повечето случаи цената определя качеството. Но какъвто и сух шампоан да имаш, можеш да го използваш винаги и по всяко време, което ще те спаси от неприятни изненади.

 

Минус: сухият шампоан не отменя миенето. Както казахме, сухият шампоан не е точно „шампоан“, защото той не измива. Можеш да спасиш вида на косата си за ден, но след това задължително трябва да я изкъпеш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...