.

Любопитни факти за лаковете за нокти

Любопитни факти за лаковете за нокти
Снимка: freedigitalphotos.net

Сигурно обичаш да си правиш маникюр и искаш да имаш най-красивите нокти? Всяко момиче си мечтае за ръце, които са женствени и приятни на вид. Един маникюр създава усещане за поддържан външен вид, а в днешно време вече се е превърнал в изкуство. Но какво знаеш за лаковете за нокти? Сега ще ти разкажем повече.

 

Първите лакове за нокти са се появили около хилядолетие преди Христа. Те не били познати в днешния им вид, а са се правели от смола, жълтък, желатин и пчелен восък.

 

Лакът за нокти се е използвал и в Древен Египет, където е означавал влияние и богатство. Високата и средната класа използвали тъмни цветове, докато бедните е трябвало да нося само по-светли нюанси.

 

Съвременният лак за нокти е измислен от Мишел Менар в началото на ХХ век. Тогава той се вдъхновил от красивите и лъскави цветове на колите, затова решил да създаде нещо подобно, но за женската част от човечеството. Рита Хейуърт е жената, която популяризира лаковете за нокти, а това се случва през 40-те години на миналия век.

 

След като лакът веднъж е отворен, срокът му на годност започва да тече. Максималното време, в което можеш да използваш лака след това е една година. Истината е, че в повечето случаи лаковете се сгъстяват и няма как да се използват толкова дълго време.

 

Лаковете за нокти – в хладилника! Чувала ли си, че е добре да държиш лаковете за нокти в хладилника си? Това звучи много странно и учудващо, но топлината и светлината развалят качеството на продуктите. Затова се образуват и неприятните балончета, когато се лакираш.

 

Не е полезно да носиш лак непрекъснато. Ноктите могат да се увредят ако носиш лак постоянно. Затова е добре да си даваш малки почивки и да се грижиш за ноктите си. Тъмните цветове са по-вредни от по-светлите и могат да направят ноктите ти жълти и безжизнени. Винаги използвай заздравител преди да нанесеш лак.

 

Най-скъпият лак за нокти в света струва 250 хиляди долара и съдържа диаманти.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...