.

Изпитани методи, които ще ти помогнат да притъпиш апетита си

Изпитани методи, които ще ти помогнат да притъпиш апетита си
Снимка: thinkstockphotos.com

Някои хора мислят за хапване постоянно. А това определено действа изнервящо, ако не утолиш глада си и надебеляващо, ако често хапваш нещо. Как да се справиш с този проблем?

 

Повечето хора искат да се хранят и да живеят здравословно, но малцина успяват да постигнат поставените си цели. Всеки човек има моменти, когато просто иска „да се наплюска“ здраво, без да се интересува колко вредна е храната и колко калории съдържа тя.

 

Има ли начин да укротиш глада си, за да не се тъпчеш постоянно с висококалорична храна, която ти се лепи на дупето? Има, разбира се. Виж кои са начините да притъпиш апетита си:

 

 

Изпий чаша вода – всеки път, когато усетиш глад, изпий една чаша вода. Доста хора бъркат глада с жажда и се хранят, когато всъщност не са гладни. За да не си един от тях, пий по една чаша вода всеки път, когато огладнееш. Ако половин час по-късно все още ти се хапва нещо, значи явно наистина си гладен, а не жаден.

 

Консумирай фибри и протеини – ако искаш да си сит по-дълго време, не яж салата, а храна, богата на фибри и протеини, защото те се преработват по-бавно от организма. Консумирането на шепа сурови ядки е добра идея, защото ще се заситиш за дълго време и ще притъпиш апетита си.

 

Разходи се – когато усетиш, че ти се хапва нещо вкусно и висококалорично, стани и се разходи. Специалистите са на мнение, че една 20-минутна разходка намалява в пъти риска от прегрешение с вредна храна.

 

Направи си чай от джинджифил – след като го изпиеш със сигурност ще усетиш, че гладът ти е отминал и вече няма да имаш желание да хапнеш нещо вкусно, сладко и висококалорично.

 

Представи си, че ядеш това, което ти се яде – сигурно ти се струва доста мазохистична идея, но всъщност това не е така. Специалистите са на мнение, че мисловният образ в главата ще успее да укроти желанието ти за определена храна. Опитай, може и да има ефект.

 

Легни да поспиш – доста хора трупат излишни килограми, защото не се наспиват. Всеки път, когато имаш възможност, легни и подремни, без значение коя част от деня е. Много е важно да си отпочинал, за да може организмът ти да функционира правилно.

 

Помириши цвят от жасмин – може да си купиш аромат от жасмин и да го носиш постоянно със себе си. Така ще имаш възможност всеки път, когато ти се дояде нещо, да го помириш и да притъпиш апетита си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...