.

Какви храни трябва да хапваш, за да имаш красива кожа [част втора]

Какви храни трябва да хапваш, за да имаш красива кожа [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Много момичета смятат, че за да имат красива кожа, трябва да си правят много маски, да полагат много грижи и да нанасят крем всеки ден. Това е само част от грижата, необходима за красива кожа. Проблемът, е че повечето дами пропускат най-важното – храненето. Кожата е красива, когато е подхранена, но това подхранване е дело и на метаболизма. Ако не се храниш пълноценно, кожата ти ще изглежда зле. Какво трябва да хапваш, за да имаш красива кожа?

 

Витамин Е – символът на здравата кожа. Това е още един прекрасен антиоксидант, който може да предпази кожата от слънчево изгаряне и увреждане на клетките, както и от възпаления. Витамин Е се съдържа в растителните масла, ядките, семената, маслините, спанакът, аспатагуса и листатите зеленчуци.

 

 

Здравословни мазнини. Много хора все още вярват, че мазнините наистина са вредни. Има мазнини, които наистина трябва да ограничим – това са хидрогенираните растителни масла или с други думи - маргаринът. Но има мазнини, които трябва да се стараем да си набавяме, това са Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. Те са изключително полезни за кожата, редуцират бръчките, правят кожата по-еластична и придават младежки вид, предотвратяват изсушаването. Хапвай повече зехтин, ленено масло, орехи, сьомга, сардини, пъстърва и скумрия.

 

Зехтинът е чудесно средство, което може да се употребява като козметичен продукт, както и като подправка в салатата. Добре е да си купиш студено пресован зехтин, защото той съдържа всички полезни нутриенти, които се губят, ако е използвана друга технология за извличане на мазнините.

 

Зелен чай. Зеленият чай е подценяван, но той е мощен антиоксидант. Той предотвратява възпаленията, възстановява кожата от вредите на слънчевите лъчи. Има много козметични продукти, които съдържат зелен чай, но най-добре е да го пиеш ежедневно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
tonybadams
преди 8 години
1
0
!
Отговори
тва за омегата 3 и 6 от колко време им го разправямна тийнеджърите с пробемна кожа, казах им и да си направят пречистване ,Но явно това е тема лукс :Л))
Страница 1 от 1