.

Какво трябва да знаеш, преди да се изрусиш

Какво трябва да знаеш, преди да се изрусиш
Снимка: freedigitalphotos.net

Русият цвят е един от любимите на жените. Това не е случайно, защото естествено русите хора са по-малко от тъмнокосите. Русите жени имат повече естроген, затова са по-предпочитани от мъжете. Козметичната индустрия е решила и този проблем, благодарение на боите за коса. Те ни помагат да достигнем желания нюанс на косата, но за съжаление, не са безвредни. Сега ще ти дадем някои съвети, които ще ти помогнат в постигането на русия цвят.

 

Боите са вредни. На първо място трябва да знаеш, че няма безвредни бои. Русите тонове са най-вредни, заради перхидрола. Вероятно има много реклами, които ще ти кажат, че боята няма да увреди косата ти, защото съдържа масла и нутриенти. Въпреки че боята е обогатена с тях, това не я прави безвредна или полезна.

 

 

Русият цвят изисква най-много поддръжка. Процедурата е доста сложна, ако искаш да имаш руса, но красива коса. Първо трябва да избереш подходяща боя. Най-добре е да заложиш на изпитана марка и да се консултираш със специалист. Винаги професионалните продукти са по-качествени от масовите, но цените са драстично по-високи.

 

Когато косата е подложена и на топлинна обработка, като сешоар/преса/маша, тя е още по-уязвима. Изрусяването може да я направи накъсана и да я увреди още повече. Добре е да намалиш топлинната обработка, когато се изрусиш. Така вредата за косата ще е по-малка.

 

Професионалист. Съветът ни е да посетиш професионалист, а не да се опитваш сама в къщи да постигнеш мечтания цвят. Важно е и русият цвят да се тонира. Когато се боядисаш, отначало цветът е наситен и хубав, няма рижави или жълти оттенъци. Но с отмиването, косата става жълтеникава. Този ефект се избягва, като се тонира цветът със специални продукти.

 

Русият цвят изисква подхранване. Косата е стресирана и изтощена, защото е подложена на химическа обработка. Трябва да я подхранваш, за да не заприлича на слама, а да бъде жизнена и красива. Подстригвай се редовно, прави маски и хидратирай добре. Можеш съвсем спокойно правиш маски при всяко миене, както и да си набавиш протеинови продукти за коса. Те ще възвърнат правилната структура на косъма.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...