.

5 начина да накараш косата си да расте по-бързо

5 начина да накараш косата си да расте по-бързо
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата е една от най-проблемните части от тялото на всяка жена. Повечето дами имат красиви коси, но винаги намират нещо, което да не харесват в тях. Затова постоянно използват средства за разкрасяване, като бои, преси, маши и други стилизанти, за да имат красива коса. Но косата е израз на вътрешното ни състояние, било то емоционално или телесно. Затова трябва да се грижиш добре за нея. Но ако искаш косата ти да расте по-бързо, сега ще ти дадем няколко съвета.

 

Подстригвай я. Звучи странно, нали? Някои момичета смятат, че не бива да се подстригват, ако искат да си пуснат коса. Други пък твърдят, че когато косата се подстригва често, тя расте по-бързо. Реално и двете твърдения не са верни. Ако не се подстригваш, косата започва да цъфти и да се проскубва. Краищата се късат и косата сякаш спира да расте. Трябва да подрязваш редовно връхчетата, за да избягваш цъфтежи, но не мисли, че от честото подстригване косата расте повече.

 

 

Не използвай твърде гореща вода, когато се къпеш. Горещата вода не е добра идея за косата. Ако обичаш да се къпеш с по-топла вода, избягвай да го правиш с косата си, защото тя страда по този начин. Използвай хладка вода, за да не оставиш космите сухи, начупени и безжизнени.

 

Защитавай я! Косата има нужда от сила, ако искаш да расте здрава и красива. Затова е добре да използваш термозащитни продукти, когато се сушиш или изправяш/къдриш. Слънчевите лъчи също са много вредни и не бива да позволяваш да съсипват косата ти. Затова нанасяй и слънцезащитен продукт за коса, дори да не си на плаж.

 

Не я търкай с хавлия. Много момичета правят грешката да изкъпят косата си и да я търкат силно с хавлиена кърпа. Това е изключително вредно за косата, защото по този начин тя се накъсва и уврежда. Трябва само да я попиеш нежно и да поседиш малко с хавлиената кърпа на главата.

 

Масажирай скалпа си. Можеш да си набавиш качествено бадемово масло, което помага за растежа на косата. То укрепва косъма и наистина при редовна употреба може да се види ефект. Трябва ти малко количество, което да разнесеш на дланите си и да масажираш хубаво скалпа. Така помагаш на кръвообращението, а и маслото попива в кожата. Хубаво е да постоиш с него поне час. Ако имаш суха или увредена коса, нанеси бадемовото масло и по дължината.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...