.

Подготви кожата си за горещите летни месеци

Подготви кожата си за горещите летни месеци
Снимка: Dreamstime

С всеки изминал ден навън става все по-топло и по-топло. Кожата ти е по цял ден на показ, затова трябва да бъде добре подготвена за парещите слънчеви лъчи. Зимата ѝ е нанесла щети, които трябва да бъдат оправени. Имай предвид обаче, че красивата кожа иска постоянни грижи, не само през зимата и лятото. Трябва да се храниш здравословно и да приемаш прясна храна, богата на антиоксиданти, която ти доставя необходимите витамини, минерали и микроелементи. По този начин подсилваш постоянно защитните сили на кожата си. Също така трябва да приемаш достатъчно количество течности, защото добре хидратираният организъм поддържа добре хидратирана кожа.

 

 

От голямо значение са и козметичните процедури и продукти. Трябва да почистваш редовно кожата си и да ѝ правиш пилинг. Използвай подходящи ексфолианти и почистващи продукти. Ако кожата ти е мазна, не прекалявай с нейното почистване, защото пълното премахване на себума води до насърчаване на мастните жлези и произвеждане на още повече мазнина.

 

Тялото, респективно кожата ти, трябва да бъде хидратирано, защото липсата на достатъчно влага води до преждевременно стареене, особено през горещите летни месеци. От хидратация имат нужда всички типове кожа – сухата, мазната и нормалната. Подхранването трябва да идва както отвътре, така и отвън. Тоест трябва да се храниш здравословно и правилно и да използваш козметични продукти, които са подходящи за твоя тип кожа.

 

Много хора нямат търпение да хванат тен и да се насладят на мързелуването на плажа/басейна и още първият ден седят часове наред по парещите слънчеви лъчи. За да не стресираш кожата си, трябва постепенно да привикнеш към слънцето. Първият ден е препоръчително да не седиш повече от 20-30 минути. С всеки изминал ден увеличавай с още малко седенето на слънце. По този начин ще предпазиш кожата си от изгаряне и ще хванеш равномерен и здравословен тен.

 

Каквото и са е времето, ако си легнал да се печеш, задължително трябва да използваш слънцезащитни продукти с достатъчно висок фактор. Колкото по-светла е кожата ти, толкова по-висок трябва да е той.

 

Ако се грижиш правилно за кожата си целогодишно и не я измъчваш през лятото, като я излагаш на слънчевите лъчи часове наред, ще се радваш на сияйна и здрава кожа дълги години.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...