.

Какъв грим е подходящ за училище

Какъв грим е подходящ за училище
Снимка: iStock

Хубаво е, когато момичетата се гримират и подчертават своите положителни черти и прикриват недостатъците си. За съжаление доста девойки не умеят да се гримират добре и често ходят с неподходящ грим. Сигурно се досещаш, че гримът за дискотека или купон трябва да е един, а ежедневният – съвсем друг.

 

Външният вид, начинът, по който си облечена и гримът говорят за теб повече, отколкото може да си представиш. Без значение колко свободомислещ човек си и колко си разкрепостена, трябва да съобразяваш грима си, когато отиваш на училище. В противен случай рискуваш учителите ти да те помислят за повърхностно, недорасло и глупаво девойка, каквато всъщност не си. За да изглеждаш добре и да не правиш лошо впечатление, виж какъв грим трябва да носиш, когато ходиш на училище:

 

 

Ако използваш руж, нека бъде в минимални количества. Достатъчни са ти 1-2 леки нанасяния по скулите с четка, за да постигнеш така желания ефект. Използвай розов или прасковен руж, който ще придаде свеж вид на лицето ти.

 

Основата за грим е от значение и трябва да е в близък до кожата ти цвят. В магазина може да опиташ най-различни нюанси, докато намериш този, който е най-подходящ за теб. Идеята на коректора и основата е да изглаждат тена на лицето ти и да прикриват дребните несъвършенства – сенки, торбички, пъпчици и т.н. Затова е препоръчително цветът да е близък до този на кожата на лицето ти. Ако се колебаеш между червило и гланц за устни, по-добре заложи на гланца.

 

Ако обаче не го харесваш и държиш да си сложиш червило, в никакъв случай не си слагай ярък цвят. По-добре заложи на телесно или розово. Опушеният грим е много атрактивен, но той е подходящ само за парти или дискотека. Сега е добре да ползваш свежи цветове като ябълка, праскова и т.н. През горещите летни месеци използвай водоустойчива спирала, за да нямаш проблеми с нея, когато се изпотиш.

 

Когато отиваш на училище, ти отиваш там, за да учиш, а не за да показваш новите си гримове, дрехи и аксесоари. Това, разбира се, не означава, че не трябва да обръщаш внимание на външния си вид, просто нека всичко бъде умерено.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...