.

Защо късата коса не е добра идея за момичешка прическа

Защо късата коса не е добра идея за момичешка прическа
Снимка: freedigitalphotos.net

Дамите обръщат огромно внимание на косата си и това е съвсем нормално. От стари времена, косата е определяна като символ на женственост, красота и здраве. Силната и гъста коса е символ на женското плодородие и това не е случайно – дамите с красиви коси имат по-високи нива на естрогена. Не е учудващо, че дългата коса винаги е на мода. Цветовете се менят, формата също, къдриците се изправят, а понякога правата коса се сплита в ролки или се оформя с маша. Но има момичета, които решават, че дългата коса не е за тях и изведнъж се подстригват доста късо. Защо късата коса не е добра идея?

 

Придава ти момчешка визия. Писнало е да се съобразяваш с косата си, да полагаш грижи, да се чувстваш като кукла Барби и да вееш буйна грива. Затова решаваш, че е най-добре да си отрежеш косата късо. Но изведнъж визията ти ще се промени коренно. До сега околните не са обръщали особено внимание на косата ти, но подстрижеш ли се, определено ще промениш визията си радикално. Дългата коса е белег на женственост, късата ще ти придаде момчешка визия.

 

 

Един път грешка – грешка за няколко години. Ако имаш много дълга коса и отрежеш от нея няколко сантиметра, може и да съжаляваш. Но визията ти няма да се е променила коренно, а за няколко месеца ще си върнеш дължината. Но подстрижеш ли се късо, връщане назад няма поне за няколко години. Трябва много добре да си помислиш дали наистина се решаваш на тази стъпка. Косата расте с около сантиметър на месец, това означава 12 сантиметра на година. Ще ти трябват няколко години, за да си пуснеш дълга коса.

 

От късата коса не могат да се правят прически. Дългата коса ти дава много по-голяма възможност за експерименти. Можеш да си вържеш опашка, да си направиш плитка или плитки, кок, букли, да я изправиш или просто да я вържеш небрежно. Но тези опции липсват, когато косата ти е къса. Тогава ще можеш да експериментираш с цвета, най-много с поставянето на гел или заресването в различна посока.

 

Момчетата обичат дългокоски. Няма защо да се лъжем, момчетата обожават дългите коси. Това е факт, който не може да се оспори. Повечето момчета обожават да докосват и да се радват на дългата коса на гаджето си. Много е вероятно приятелят ти да се разсърди, ако изведнъж се появиш с прическа, подобна на неговата.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...