.

Как да се грижиш за косата си [част първа]

Как да се грижиш за косата си [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата за повечето жени е болна тема. Всяка дама се стреми да има красива коса, която да стои добре, да има хубав цвят и да изглежда поддържана. Но в действителността не е толкова лесно, сякаш вълшебните продукти от рекламите, изобщо не са вълшебни, а оформената прическа за някои дами е невъзможна. Сега ще ти споделим няколко трикчета, които ще ти помогнат да направиш косата си по-красива.

 

Шампоан. При избора на шампоан, трябва да бъдеш много внимателна. Не е добра идея да го избираш само по миризмата, както много момичета правят. Добре е да се запознаеш със съставките му и с това за какъв тип коса е. Ако другите членове на семейството ти не са с твоя тип коса, по-добре е да си купуваш други шампоани. Съобразявай се с това дали косата ти е мазна, суха, нормална, къдрава, права. Ако по някаква причина се налага да миеш косата си всеки ден, избери шампоан за честа употреба. Той е нежен и няма да премива косата ти.

 

 

Дълбоко почистващият шампоан също е задължителен. Той се използва рядко – един път в седмицата или един път на две седмици. Нужен е, защото върху косъма постоянно се натрупват продукти, които не винаги се измиват добре. Пример за това са термозащитни продукти, течни кристали или масла, които слагаш, дори балсам за коса. Затова е хубаво понякога да слагаш дълбоко почистващ шампоан. Той е задължителен и преди процедури като боядисване или друга химическа обработка.

 

Балсам. Погрешно някои хора не слагат балсам, защото смятат, че нямат нужда. Той е задължителен, ако водата е „по-твърда“. Мазните коси също имат нужда от балсам, просто той се слага в краищата. Така косата се омекотява, предотвратява се цъфтенето и се разресва по-лесно. При сухите коси, балсамът може да е по-мазен и тежък, като се сложи по цялата дължина. Къдравите коси също имат нужда от подходящ балсам, добре е да избереш такъв, който съдържа масла.

 

Маска. Тя е друг задължителен компонент. Има маски с различни действия, просто трябва да разбереш от какво има нужда косата ти. Ако си с права и тънка коса, вземи си маска, която дава обем и уплътнява, избягвай мазните маски. Ако имаш суха коса, по-добре избери нещо с повече масла и по-малко силикони. Маската трябва да се слага поне два пъти седмично, за да има ефект.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...