.

6 неща, които трябва да знаеш, преди да си направиш кола маска в интимната зона

6 неща, които трябва да знаеш, преди да си направиш кола маска в интимната зона
Снимка: freedigitalphotos.net

Кола маската е един от предпочитаните варианти за обезкосмяване. Той е доста разпространен, евтин и има дълготраен ефект. Кола маската е позната от древни времена и е напълно безвредна. Недостатъкът е, че наистина боли. Особено в интимната област, където кожата е наистина нежна и усещането е много неприятно. Какво трябва да знаеш преди да си направиш кола маска на интимната област?

 

Няма особена разлика между топлата и студената кола маска. Най-разпространена е топлата кола маска, при която се използват ленти за издърпване на косъмчетата. Има и студена, която в последно време стана доста популярна. Няма особена разлика при двете, но ако го правиш в домашни условия, с топлата ще ти бъде много по-лесно.

 

 

Боли, но си струва. Вероятно ако не си изпробвала кола маската в тази област, смяташ, че преживяването прилича на мъчение от Средновековието. Всъщност не е точно така. Боли, но само първите два пъти. Когато няколко последователни пъти си направиш кола маска, кожата свиква, а косъмчетата стават по-тънки. Процедурата трае около 10-15 минути, но после ефектът е поне 2 седмици. Освен това косъмчетата не са остри, както при бръсненето.

 

Месечният цикъл и кола маската. Вероятно ако си сложиш тампон, няма да има проблем за премахването на косъмчетата, но това не е добра идея. Някои специалисти твърдят, че ако си направиш кола маска непосредствено преди или по време на менструация, косъмчетата растат по-бързо. Дори да не вярваш на това твърдение, със сигурност ще те боли повече по време на менструация, защото тогава областта е много по-чувствителна.

 

Има много варианти. Някои момичета си мислят, че е необходимо да премахнат всяко едно косъмче там долу, иначе гаджето ги зареже. Това изобщо не е вярно. Дали и как ще премахваш окосмяването си зависи изцяло от теб. Можеш да премахнеш всички косми, да оставиш бразилска лентичка или да си направиш интимна прическа.

 

Няма защо да се притесняваш от професионалната грижа. Много от момичетата се притесняват да отидат на козметик, защото не искат да бъдат гледани в такава поза. Всъщност няма нищо срамно или страшно. Тези хора са професионалисти и това им е работата.

 

Може да получиш кожно раздразнение, но то ще мине бързо. Трябва да се въздържаш от мокрене поне няколко часа. До следващия ден кожата ти ще се успокои и вече няма да е червена, нито ще боли силно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...