.

9 трикчета за красота през лятото [част първа]

9 трикчета за красота през лятото [част първа]
Снимка: Dreamstime

Летният сезон започна и всеки вече се подготвя за лятната си почивка. Дамите искат да са красиви, неотразими и да изглеждат ослепително. Разбира се, това не е трудно, но изисква доста грижи. Сега ще ти дадем няколко лесни съвета и ще ти разкрием триковете за красота през лятото.

 

Фиксирай тена със сода за хляб. Слънчевите лъчи са опасни и определено не е добра идея да прекаляваш със слънчевите бани и солариума. Затова много дами избират автобронзанта, който не е вреден. Проблемът е, че тенът не винаги се получава добре. понякога се образуват петна или пък подтонът жълтее. Когато резултатът просто не ти хареса, ти е необходима само сода за хляб. Направи си пилинг на тялото и тенът ще изчезне.

 

Гладки стъпала. Искаш да обуеш новите си сандали, но се оказва, че стъпалата ти не са в подобаваща форма. Освен педикюра е важно да си направиш и пилинг. Нужен ти е половин картоф и едро смляна морска сол. Срежи картофа на половина и пораси солта отгоре. След това ти трябва само старателно търкане. Ще се учудиш колко добър ефект има този евтин пилинг.

 

Запази цвета на косата си. Косата изсветлява от слънцето, дори когато не е боядисана. А ако използваш боя за коса, със сигурност цветът ти няма да се повлияе добре от морската вода и от слънцето. Можеш да го предпазиш, като използваш оцет. Нужен ти е качествен ябълков оцет. Трябва ти около половин чаена чаша оцет. Изсипи я в бутилка с пулвелизатор и старателно напръскай цялата си коса. Остави да подейства 15 минути и след това изплакни само с вода.

 

Запази русите тонове с помощта на зехтин. Хлорът също се отразява много зле на русите коси. Ако се боядисваш в русо, трябва много да внимаваш с басейните, защото може косата ти да позеленее. Затова трябва да я предпазиш предварително. Още преди да скочиш в басейна, намажи цялата си коса със зехтин (може да използваш и друго масло като сусамово, арганово или бадемово). 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...