.

Косата ожаднява през лятото

Косата ожаднява през лятото
Снимка: freedigitalphotos.net

Слънцезащитните продукти не са само за кожата, те са нужни и на косата. Съвсем спокойно можем да кажем, че тя ожаднява през лятото. Тези продукти трябва да се използват през цялото лято, не само на плажа.  Косата има нужда „да пие“, защото се изсушава от вредните UV лъчи. Като прибавим и влиянието на морската вода и хлора от басейните, на есен виждаме, че косата ни изглежда като метла.

 

Добре е да дадеш ваканция и на косата си. Ограничи употребата на сешоари и преси. През лятото не ти е нужно да използваш сешоар, защото времето е топло и косата съхне бързо. Вместо да я гориш и изсушаваш допълнително с преса/маша, дай ѝ почивка и малко по-естествен вид. Направи си нежни вълни или се накъдри с плитки.

 

Масажирай скалпа си. Можеш да го правиш с четка или гребен, другият вариант е просто с масажни движения. Недей да решиш косата си докато е мокра. Дори на плажа тя да изглежда странно и да се оплела, изчакай я хубаво да изсъхне и тогава прекарай гребен през нея. Иначе рискуваш да я накъсаш.

 

 

Шапката е аксесоар, който не е само за красота. Ако искаш косата ти да не изглежда зле след месец, носи шапката всеки ден. Така слънчевите лъчи няма да попадат директно върху косъма, а шапката ще я предпази.

 

Остави боядисването на косата за по-късно. Ако редовно се боядисваш или просто си решила да смениш цвета си, не го прави преди лятната си почивка. На морето цветът ти ще избледнее и ще се наложи отново да се боядисваш.

 

През лятото косата буквално ожаднява. Можеш да я предпазиш като нанесеш защитен продукт или масло от макадамия/бадеми/жожоба/арган/пшеничен зародиш. Когато си на плаж или на басейн, е добре да използваш такъв продукт. Ако си изрусена, хлорът в басейна може да направи косата ти със зелен оттенък. Затова предварително нанасяй някое от изброените масла. Така ще предпазиш косата си.

 

Маската на косата е задължителна. Позволи на косата си да „пие“, като ѝ правиш маски всеки път. След всяко измиване е добре да нанасяш подхранваща маска, задължително хидратираща. Изборът на протеинови продукти през лятото също е подходящ.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...