.

Защо кола маската е най-доброто средство за премахване на космите

Защо кола маската е най-доброто средство за премахване на космите
Снимка: freedigitalphotos.net

Пубертетът е времето, в което растеш най-бързо и тялото ти се променя всеки ден. Случват ти се много неща, които те притесняват – първата менструация или мутацията на гласа. Това са неща, които се случват при всеки човек и няма нищо страшно. Но тийнейджърите се стресират много, когато стане дума за окосмяването. До скоро не си имал/а косъмче по тялото, а сега вече се замисляш за епилация. Има много методи, които са ефикасни и лесни за употреба, но кола маската е класиката в жанра. Защо тя е най-добрият вариант?

 

Има дълготраен ефект. Кола маската може да се прави през 2 или 3 седмици, понякога дори 4. Всичко зависи от това колко бързо растат космите ти. Кожата става гладка, а и през това време не мислиш за епилиране, просто се радваш на гладкостта. При бръсненето или премахването с крем, ефектът е много кратък, още на следващия ден започва да боде, а косъмчетата се виждат след два или три дни.

 

 

Не боцка. Косъмчетата стават остри, когато се бръснат или отстраняват с крем депилатор. Тогава те се прекъсват и когато пак растат, те са остри. Така се получава неприятното усещане за боцкане. Когато ги махаш с кола маска, косъмчетата растат по-меки. Те нямат остри краища, които да те бодат и да причиняват дискомфорт.

 

Безвредна е. Кола маската е безвредна и няма да ти навреди. Единствената опасност е да не се изгориш, ако използваш топла кола маска в домашни условия. Не забравяй, че депилиращите кремове могат да предизвикат алергии, заради силните вещества в тях. Методите, като лазерна или фото епилация са модерни напоследък, но не се знае дали нямат отрицателен ефект върху кожата.

 

Евтина е. Кола маската е сравнително евтин вариант, който можеш да си позволиш. Като се има предвид, че се прави веднъж или два пъти месечно, няма да похарчиш много пари, за да се разкрасиш. Разбира се, цените варират според салона и града, в който живееш. Много салони предлагат отстъпки за кола маска на цялото тяло, вместо на една или две зони. Кола маска можеш да си направиш и сам/а вкъщи, но трябва да внимаваш да не се изгориш и да не омажеш цялата стая/баня.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...