.

Гел лак - плюсове и минуси

Гел лак - плюсове и минуси
Снимка: freedigitalphotos.net

В последната година гел лакът е една от най-желаните козметични процедури не само сред тийнейджърите, но и сред по-възрастните. Причината, поради която е толкова предпочитан е неговата дълготрайност, по-бързия растеж на ноктите и здравината им.

 

За да се получи един прекрасен маникюр, процедурата минава през няколко етапа. Първоначално върху нокътя се поставят няколко основи и гелове, които защитават нокътната повърхност. Следва изпичането на ноктите в специална UV лампа, нанасяне на избрания цвят гел лак, след което маникюрът повторно се изпича, нанася се завършващ слой и се изпича за трети път. Последната стъпка от процедурата е изчистването на ненужния лепкав слой и слагането на масло, което да успокои кожичките. Обикновено маникюрът остава непокътнат в продължение на 2 седмици, но в зависимост от вида нокът, може да се окаже по-траен или нетраен.

 

Гел лакът е особено подходящ за дами с тънки и чупливи нокти, защото този вид нокти не търпят обикновен лак. Той дава възможност на ноктите да станат здрави и ги удължава.

 

За жалост, гел лакът също има своите недостатъци и вредни прояви. Нека започнем с това, че UV лампата, която спомага за изсъхването на лака, излъчва вредни лъчи за здравето, не е особено благоприятна за кожата и нокътя. Всички знаем, че прекаленото излагане под UV лъчи причинява рак на кожата, така че амбицията ноктите ни винаги да изглеждат перфектно красиви не бива да бъде водеща.

 

Освен UV лъчите, преди да се постави основата се изпилява естествения гланц на ноктите и това нарушава целостта на нокътната плочка, която освен това се уврежда и от прекомереното използване на процедурата гел лак. Така че е хубаво ноктите да се оставят в почивка известно време и да не се поставя веднага след махането друг гел лак.

 

 

Тъй като в козметичните салони гел лакът струва малко повече от поставянето обикновен лак, всеки може да направи маникюра си в домашни условия. За целта е необходимо прилагането на почти от всички гореспоменати стъпки. Тук обаче е желателно накисването на ноктите в купа с хладка сапунена вода, за да може да се омекотят кожичките.

 

В професионални условия специалистите намазват ноктите със специални масла, вие вместо да купувате такива можете да си направите сами смес, която да премахне мъртвите клетки от кожата. Необходими са ви единствено сол/захар и сапун. Тази смес се втрива, престоява върху ноктите няколко минути и се изплаква. След това се нанася лосион и се следват всички останали стъпки за нанасянето на лака.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
tara1991
преди 8 години
0
1
!
Отговори
Само с гел лак мога да си пусна по дълги нокти,защото ги укрепва и прави по здрави. Изгражда допълнителен слой върху ноктите и ги защитава от травми. Вече три години се лакирам сама с продуктите на Bluesky gel polish и ноктите ми никога не са били толкова дълги и здрави. Това е бъдещето в маникюра
Страница 1 от 1