.

Кои са десетте най-вредни неща за косата [част първа]

Кои са десетте най-вредни неща за косата [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче прави нещо на косата си, за да бъде тя красива и да има вид. Но тези процедури са изтощителни, карат косата да цъфти, остава без блясък и без жизненост. Не е нужно да минаваш косата си с пресата всеки ден, за да я изтощиш. Подбрали сме 10-те най-вредни неща, които причиняваш на косата си.

 

Използваш мръсни четки и гребени. Дори да не се решиш всеки ден, ти се налага да ползваш някакви четки и гребени. Трябва да ги почистваш често, защото те се цапат повече, отколкото предполагаш. По тях остават козметични продукти, люспи от скалпа (мъртва кожа) и прах. Хубаво е да ги миеш с топла вода и сапун, дори можеш да ги накиснеш в оцет за няколко минути.

 

 

Използваш груби ластици. Вече има много средства, с които да вържеш или подредиш косата си. Не е нужно да използваш първия срещнат груб ластик, за да я прибереш. Купи си поне 10 ластика в различни големини и цветове и си прибери няколко от тях в чантата. Така винаги ще имаш под ръка ластик, ако ти потрябва. Не забравяй, че грубите ластици притискат косата, пречупват космите и скубят.

 

Използваш твърде много козметика. Козметиката може и да навреди, особено ако е боя или къдрин. За съжаление, много момичета съсипват косите си с тези вредни вещества. Използвай бои с по-леки формули, като безамонячни или обогатени с масла. Ако пък искаш да се къдриш, не прибягвай до студено къдрене, защото много изтощава косата.

 

Винаги използваш най-високата температура на пресата/машата/сешоара. Решила си да се изправиш, къдриш или и да се изсушиш. Никога не използвай най-високата степен. Когато си сушиш косата, опитай с по-хладна струя въздух. Тя е идеална за лятото. Ако не ти върши работа, използвай топла, но не и гореща. Подобен е случаят и с пресата/машата. Ако имаш тънка коса, използвай ниска температура. Само гъстите коси с много дебел косъм могат да си позволят най-високата температура. Винаги използвай продукт, който улеснявана обработката на косата.

 

Пропускаш термозащитата. Преди да ползваш някой от гореизброените уреди, трябва да нанесеш термозащитен продукт. Това може да е спрей, крем, гел или серум. Избери продукт, подходящ за твоя тип коса и го слагай всеки път преди топлинна обработка. Някои термозащити имат и фиксация, което е удобно, ако искаш да запазиш прическата си по-дълго време.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...