.

Кои са десетте най-вредни неща за косата [част втора]

Кои са десетте най-вредни неща за косата [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче прави нещо на косата си, за да бъде тя красива и да има вид. Но тези процедури са изтощителни, карат косата да цъфти, остава без блясък и без жизненост. Не е нужно да минаваш косата си с пресата всеки ден, за да я изтощиш. Подбрали сме 10-те най-вредни неща, които причиняваш на косата си.

 

Рядко се подстригваш. Вероятно не искаш да отрязваш много от косата си, защото всеки сантиметър е ценен. Това е факт, но ако искаш красива и здрава коса, трябва да я подрязваш редовно. С времето, връхчетата се изтощават и започват да цъфтят. Те няма как да „се излекуват“, а космите започват да се цепят нагоре и нагоре. Това означава лош вид и нездрава коса. Затова на няколко месеца е добре да отрязваш по няколко сантиметра от косата си.

 

 

Решиш от корените до връхчетата. Така само накъсваш косата си, особено ако се заплита лесно. Ресането става с нежни движения, без дърпане и с много търпение. Първо трябва да разрешиш връхчетата, а след това да преминеш по-нагоре и когато косата ти е разресана добре, ще можеш да прекараш гребена или четката отгоре до долу без никакво скубане. Ако косата ти се реши много трудно, купи си спрей, който улеснява досадното ресане.

 

Груба си с мократа коса. Запомни, че мократа коса никога не се реши, защото е много уязвима. Трябва да си много внимателна, докато косата ти е мокра. След като излезеш от банята, увий косата си в хавлиена кърпа и изчакай да попие влагата. Не търкай, не реши и не прилагай никаква грубост към косата си. Иначе косата ти се накъсва, космите се увреждат.

 

Слагаш твърде много продукти. Всяка коса има нужда от продукти, спрямо нейните недостатъци. Натрупването на много продукти не води до нищо хубаво. Трябва да прецениш добре какъв тип е твоята коса. Тънките коси не понасят добре употребата на много продукти. Нормалните коси имат нужда от малко повече козметика, а сухите – понасят най-добре дори тежки масла, балсами и други. Най-добре е да сложиш малко количество от даден балсам или масло/кристали. Сама трябва да разбереш колко ти е необходимо, което става с опит. Добре е веднъж на около десет дни да използваш дълбоко почистващ шампоан, който да премахне натрупванията от непремахната козметика.

 

Продължаваш да използваш любимия си шампоан, въпреки че вече си променила косата си. Косата привиква към определени продукти и е хубаво да сменяш козметиката си. Когато промениш цвета или прическата си, също е добре да променяш шампоана. Ако усетиш каквато и да е промяна в косата си, настрой се според нея и отговаряй на нуждите ѝ.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...