.

10 лесни трика за красота [част първа]

10 лесни трика за красота [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Красотата изисква доста време и усилия, които често пъти не са достатъчни. Само една жена знае колко струва красотата и поддържания вид. Често пъти времето е малко, изморени сме и нямаме достатъчно енергия, за да се приведем в отличен вид. Затова сме подбрали няколко хитринки, които да ти помогнат да изглеждаш винаги безупречно.

 

Сложи на нощното си шкафче памучни тампони и продуктът, с който чистиш грима си. Така никога няма да имаш оправдание, когато искаш да си легнеш и нямаш сила да изчистиш лицето си. Знаеш, че тази процедура отнема около минута, но заспиваш с грим, когато си изморена. Така никога няма да се оправдаваш повече, че вече си си легнала и те мързи да станеш от леглото, заради досадното почистване на грима.

 

 

Лакът ти е в добро състояние, но ноктите ти са израснали и има известно разстояние между лака и основата на нокътя. В такъв случай на помощ идва глитърния лак. Нужно е да нанесеш обилно количество в основата, където трябва да прикриеш недостатъците. Имаш две възможности – да нанесеш лак по целия нокът или да направиш омбре ефект, като сложиш само в основата на нокътя.

 

Нанесла си овлажняващ крем, тоник или автобронзант, но нямаш търпение да чакаш да изсъхнат. За да продължиш в следващите стъпки с гримирането, трябва да изчкаш тези продукти да изсъхнат напълно. Ако нямаш време, използвай сешоара. Включи го на не много висока степен с топла струя въздух. Нужни са ти няколко секунди и гримът вече е изсъхнал.

 

Поправи очната линия без да разваляш целия си грим. Нанасянето на очната линия е предизвикателство. Понякога бързаш, нямаш време или сутринта още не си изпила първото кафе. Вместо да съсипваш целия си грим, постави линията така, както ти е удобно. След това вземи клечка за уши, натопи я в мицерална вода или вазелин. Изчисти ненужното количество от очната линия и оформи ъгълчетата на очите.

 

Направи очите си оптически по-големи. Единият начин да ги уголемиш е като нанесеш спирала и извиеш миглите си. Така очите стават много по-женствени и големи. Другият начин е да използваш молив за очи в бял или телесен цвят. Нанеси обичайния си грим, сложи спирала, а накрая нанеси светлия молив по водната линия.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...