.

Храните, които ще ти помогнат да се отървеш от махмурлука

Храните, които ще ти помогнат да се отървеш от махмурлука
Снимка: iStock

Въпреки че знаеш, че не бива да прекаляваш с алкохола, по някаква причина ти се е случило да го направиш и сега те мъчи страшен махмурлук. Искаш да се отървеш по най-бързия начин от него, но не знаеш как. Какво да направиш? Има няколко храни и напитки, които ще ти помогнат да се възстановиш максимално бързо:

 

Шоколад


 

Най-вероятно след пиянска вечер се будиш с доста ниско кръвно налягане, затова е добре да хапнеш няколко парчета шоколад.

 

Препечен хляб и варено яйце


 

Избягвай мазните храни, които са подходящи преди купон, понеже намаляват шанса да се напиеш, но не и след това. По-добре хапни 1-2 препечени филии хляб с 1-2 варени яйца. Хлябът ще успокои бушуващия ти корем, а яйцата са чист протеин, който ще те засити за дълъг период от време.

 

Нещо солено


 

Сигурно се учудваш как така може да ти препоръчваме нещо солено, при положение, че организмът ти е дехидратиран след тежкия запой. Освен всички витамини и минерали, ти си успял да премахнеш и натрия от тялото си. Затова е добре да хапнеш нещо солено като кисели краставички или кисело зеле. Те са богати и на други хранителни вещества като манган, калий, калций и витамин А.

 

Фреш от портокал


 

Фрешът ще ти помогне да се отървеш от главоболието, защото съдържа големи количества витамин С. А свежият и леко кисел вкус ще възвърне тонуса ти.

 

Чай и вода


 

Много хора правят грешката да пият кафе след купон. По-добре пропусни днес горещата напитка, защото е диуретик, който само ще влоши положението. По-добре изпий чаша голяма вода, а после си направи някакъв билков чай.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...