.

Интересни факти за луничките и как да се справиш с тях

Интересни факти за луничките и как да се справиш с тях
Снимка: iStock

Някои момчета и момичетата имат по рождение лунички, докато други ги получават вследствие на дълги дни, прекарани на плажа. Малките петънца са с различни размери – от просено до лещено зърно.

 

За да не ти се появят по кожата, трябва да се излагаш умерено на слънце и да се мажеш редовно с подходящ за теб слънцезащитен крем. През зимата също трябва да полагаш грижи за кожата на лицето си, особено ако ходиш в планината.

 

 

В повечето случаи луничките се появяват от слънцето, но понякога е вследствие на раздразнена кожа, при която производството на меланин е увеличено. Най-често това раздразнение се получава след кола маска или ексфолиация на лицето. За да избегнеш този проблем, използвай успокояващи кремове и не си стискай пъпките и черните точки.

 

Повечето хора обръщат внимание на луничките, когато те се появят. При някои типове кожа обаче, петънцата дебнат под повърхността. За да не започнеш да се чудиш как да се отървеш от тях, когато вече са се появили, използвай редовно козметика с избелващи съставки като витамин С.

 

Ако поради някаква причина не си успял да ги премахнеш, преди да са се появили, ще трябва да се справиш с тях след това. Колкото по-рано, толкова по-добре. Меланинът прониква дълбоко в кожата с течение на времето и прави луничките трудни за премахване и е възможно те да си останат завинаги. Специалистите препоръчват да използваш редовно ретинол през нощта в рамките на половин година, след като видиш нова луничка.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
IWannaBeSedated
преди 8 години
0
3
!
Отговори
Ако си ги харесвам, ко праим?
Страница 1 от 1