.

Притъпи апетита си по естествен начин

Притъпи апетита си по естествен начин
Снимка: iStock

Дебеланковците със сигурност искат да се отърват от излишните килограми, но повечето от тях имат твърде голям апетит, който им пречи да спазват диета достатъчно дълго време, за да видят резултати от нея. На пазара има огромно разнообразие от продукти, които притъпяват апетита, но повечето от тях не действат, а някои дори са вредни за здравето. Природата обаче има много дарове, които могат да ни помогнат за всички проблеми, които имаме, като сред тях е и повишеният апетит. Виж нашите съвети, които със сигурност ще ти помогнат да хапваш по малко:

 

Пий чай – когато почувстваш глад, направи си от любимия ти чай, но гледай да не му слагаш захар, а ако не обичаш горчивите чайове, сложи му мъничко количество мед. Чаят ще притъпи апетита ти.

 

 

Пий вода – често хората бъркат жаждата с глада. Затова всеки път, когато огладнееш, първо изпий 1-2 чаши вода, изчакай да мине половин час и чак тогава хапни нещо, ако продължаваш да си гладен.

 

Храни се редовно – хубаво е да се храниш често и по малко. По този начин метаболизмът ти ще работи по-добре и няма да трупаш излишни килограми. В никакъв случай не се храни само 2 пъти дневно с идеята, че така приемаш по-малко количество храна. Това е заблуда, която ще доведе до напълняване.

 

Закусвай - много хора пропускат закуската, защото мислят, че така ще приемат по-малко количество калории през деня. Това обаче не е вярно. Ако си от хората, които не обичат да ядат рано сутрин, ще ти трябва известно време, за да свикнеш, но трябва да положиш усилия, ако искаш да изглеждаш добре.

 

Приемай протеини – хубаво е закуската ти да бъде богата на протеини, за да имаш достатъчно енергия за останалата част от деня. Може да се храниш с храни, богати на протеин, както на обяд, така и на вечеря.

 

Движи се – ако искаш да гориш калории, трябва да извършваш някаква физическа активност. Ако нямаш възможност да тренираш редовно, то поне се разхождай всеки ден и не се застоявай дълго на едно място.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...