.

Създадоха хапче-чудо, което пресъздава ефекта от тренировките

Създадоха хапче-чудо, което пресъздава ефекта от тренировките
Снимка: iStock

Сигурно отдавна искаш да се отървеш от излишните килограми, но те мързи да ходиш на фитнес и да внимаваш какво ядеш. А какво ще кажеш да отслабваш, без да правиш изтощителни физически натоварвания? Не, това не е нещо невъзможно, поне не според специалистите от Великобритания.

 

 

Съществува молекула, наречена „Съединение 14“, която заблуждава телесните клетки, че са изчерпали енергията си, същото нещо, което се случва след усилена дейност във фитнес залата. Молекулата предизвиква верижна реакция, активирайки АМРК - „енергийния център“ на тялото. Когато той е активен, клетките ускоряват метаболизма си в процес, който прилича на водещите до вталяване тренировки.

 

Съединението е било приложено върху мишки със затлъстяване. Учените установили, че само за 7 дни те изгубили 5% от телесното тегло. В същото време здрави мишки останали незасегнати от факта. Това дава надежда, че на базата на молекулата може да се разработи хапче-чудо без смъртоносния ефект на други диетични таблетки, които претоварват дори напълно здрави тела.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...