.

Розовата вода - дар от боговете за всяка жена

Розовата вода - дар от боговете за всяка жена
Снимка: freedigitalphotos.net

Розовата вода е дар от боговете, който всяка жена трябва да има в козметичната си чанта. Чудотворните свойства на маслодайната роза са известни още от десетилетия назад, неслучайно и България е един от най-известните производители на козметични продукти, базирани на маслодайната роза. Защо тя е толкова полезна и какви продукти да използваш?

 

Розовата вода има регенериращо действие и омекотява кожата, хидратира я. Натуралната розова вода не съдържа химикали и спирт, тя не щипе, мирише приятно, има наситен и траен аромат. На пазара се намират много фалшификати, които имитират розова вода. Следи съдържанието за спирт и ароматизатори, ако самата вода мирише неестествено, напомня есенция, значи не е истинска.

 

 

Розовата вода е богата на витамини А, С, D, E и B3. Има антисептично и антибактериално свойство. Чудесна е за тийнейджърите, защото лекува акнето, почиства запушените пори и премахва черните точки. Розовата вода затваря порите, намалява зачервяванията по кожата и премахва възпаленията.

 

Тя може да се използва и за ароматерапия, като има данни, че подобрява настроението, редуцира напрежението и стреса. Розовата вода е на много достъпна цена в България и задължително трябва да имаш една бутилка от нея в козметичното си шкафче.

 

Почистване на грим и тонизиране. Някои дами я използват, за да почистят грима си. След тежък ден обтрий лицето и околоочния контур с памучен тампон, напоен в розова вода. Тя успокоява и премахва замърсяването. Ако лицето ти е силно замърсено, използвай любимия си гел за почистване, а след това, нанеси розова вода вместо тоник. Тя ще стегне порите и ще успокои кожата, без да я изсушава.

 

Крем за лице. Повечето кремове за лице и тяло съдържат минерални масла, които не са полезни и изсушават допълнително кожата. Затова можеш да си направиш лосион за тяло или нощен крем за лице с розова вода. Нужно ти е натурално масло от жожоба и розова вода. Смеси в чисто шишенце 60 мл. масло от жожоба и 20 мл. розова вода. Съхранявай го в хладилник и винаги разклащай преди употреба.

 

За коса. Розовата вода подхранва косъма и кара косата да расте по-бързо. След баня, още докато косата е мокра я напръскай обилно с розова вода. Така ще имаш прекрасен аромат и много блясък.

 

Розовата вода може и изцяло да замести парфюма. След баня, се напръскай с розова вода в областта на шията и деколтето. Ароматът е много траен, нежен и женствен. След това няма да имаш нужда от никакъв друг парфюм.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...