.

Какво трябва да знаеш за ежедневните дамски превръзки

Какво трябва да знаеш за ежедневните дамски превръзки
Снимка: freedigitalphotos.net

Дамските превръзки са много видове, за да могат да удовлетворят всички нужди на жените. Има тънки, дебели, ароматизирани, памучни, копринени и още куп други разновидности. Ежедневните превръзки са също много популярни сред дамите, защото създават допълнителен комфорт. Въпросът е дали са толкова безвредни и полезни всъщност?

 

Редовна смяна и непостоянно носене. Ежедневните превръзки са предназначени да попиват естествените течения на жената, които са най-силни в дните на овулация и малко след менструация. Тогава повечето жени признават, че имат нужда от допълнителна защита. Гинеколозите не препоръчват тези превръзки да се използват всеки ден от месеца. Когато има възможност, избягвай употребата им.

 

 

Някои момичета правят една основна грешка – прекарват цял ден с една и съща дамска превръзка. Това е голяма грешка, защото така се задържат множество микроби. Когато си в менструация, сменяш превръзките си през максимум два часа, нали? Това означава, че не бива да държиш и една ежедневна превръзка повече от няколко часа.

 

Препоръчително е да носиш и памучно бельо, защото това е естествена материя, която позволява на кожата да диша. Това е разликата и когато носиш превръзка – кожата се запарява. Дори превръзките да са направени от памук или коприна, те са невъздухопроницаеми, което е много неприятно. Така се получава една чудесна среда за развитие на бактерии.

 

Не се поддавай на рекламните трикове. Има и ароматизирани превръзки, които са чудесно средство за рекламиране на един продукт и популяризирането му. Уж в тях има различни екстракти, като от лайка и лавандула, които влияят добре на кожата. В повечето случаи ароматизаторите причиняват кожни раздразнения, което е доста неприятно за интимната област.

 

Повечето ежедневни превръзки се предлагат в кутии, без индивидуална опаковка. Вероятно те са по-бюджетен вариант, но не и особено хигиеничен. Най-добре си купувай единично опаковани превръзки, за да можеш да ги сменяш винаги, където и да се намираш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...