.

Жените с тънки коси и техните най-досадни проблеми

Жените с тънки коси и техните най-досадни проблеми
Снимка: iStock

Всяка жена иска да има гъста, здрава и блестяща коса. Но, за съжаление, не всяка дама може да се похвали с такава. Има доста представителки на нежния пол, които имат тънка коса без обем. И те много добре знаят колко много грижи полагат за гривата си, за да изглежда тя максимално добре – шампоани за обем, маски за коса, балсами, тонове лак за коса и т.н.

 

Виж кои са 10-те неща, които само жените с тънка коса разбират:

 

Досадни заплетени връхчета – искаш да направиш косата си на плитки и стриктно следваш инструкциите в интернет, като въздишаш по снимката, която виждаш. В крайна сметка при теб ефектът е друг – плитките са супер тънки, а краищата им се заплитат при първа възможност.

 

Буклите са нетрайни – прекарваш сума ти време пред огледалото, къдриш се и изсипваш половин шише лак за коса и след час косата ти прилича на ... едно голямо нищо! Няма и помен от буклите, които в началото те правеха направо убийствена.

 

 

Косата обикновено е мазна – къпеш се всеки ден, използваш най-различни продукти за коса и въпреки това до вечерта гривата ти става лепкава и „блестяща“. Затова на другия ден трябва да повториш всичко наново, въпреки че знаеш, че е вредно за косата да се мие толкова често.

 

Мразиш вятъра – постарала си се доста, за да приведеш косата си във вид и само вятърът (добре де и дъждът!) е в състояние за няколко секунди да развали всичко. Поради тази причина го мразиш. И то много!

 

Обемът е просто мечта – има жени, които се чудят как да укротят буйната си коса, докато дамите с тънка грива правят всичко възможно, за да постигнат обем. Обикновено не успяват.

 

Имаш десетки шампоани за обем – виждаш нова реклама за шампоан за тънка коса и тичаш веднага да се сдобиеш с него, надявайки се, че това, което виждаш по телевизията, е истина. И след като го опиташ, виждаш, че всичко е било само рекламен трик, на който ти си се хванала. Дори този път.

 

Изпитваш завист - по принцип не си завистлив човек, но си забелязала, че от време на време искрено завиждаш на дамите с буйни и красиви коси и се чудиш какво толкова лошо си направила в миналия си живот, та сега имаш тънка коса, която не харесваш.

 

Косата ти не може да бъде къдрава – въпреки че си навивала грижливо косата си и си използвала огромно количество лак за коса, с който си я запечатила, след 1-2 часа няма и помен от това, което си ѝ направила.

 

Заглеждаш косите на мъжете – колкото и да е странно, има дами, които завиждат на гъстите коси на господата. Да, наистина има мъже, които са в състояние неволно да докарат до депресия някоя по-чувствителна дама с тънка грива.

 

Дори изкуствената коса не ти помага – мислиш си, че ще си решиш проблема с тънката грива, като си сложиш екстеншъни. Сложи логично да ги помогне, но, за съжаление, разбираш, че нямаш достатъчно коса, на която да бъдат закрепени.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...