.

Как да отслабнеш според зодията [част трета]

Как да отслабнеш според зодията [част трета]
Снимка: iStock

Хората, които искат да се отърват от излишните килограми, обикновено имат неправилен хранителен режим, който води до натрупването на мазнини. За да успееш да отслабнеш, трябва да намалиш количеството храна, да увеличиш броя на дневните порции и да спортуваш редовно. Също така е препоръчително да наблегнеш на консумацията на плодове, зеленчуци, билки и протеинови храни.

 

Начинът на приготвяне на храна е от голямо значение. Препоръчително е да бъде приготвена чрез печене, кипене или задушаване. В никакъв случай не бива да ядеш пържени или пушени храни. Също така е добре да не се храниш след 18 часа, за да има организмът ти достатъчно време да преработи храната, преди да си легнеш. 

 

Стрелец – представителите на тази зодия са предразположени към депресии и не са никак устойчиви на стресови ситуации. Често имат проблеми със съня и нервни кризи. Именно поради тази причина голяма част от Стрелците имат излишни килограми. Този проблем има решение и това е рационалното хранене.

 

 

Като за начало трябва да промениш начина си на живот и да го организираш максимално добре – сън, работа, храна, почивка. В началото ще ти е трудно, но с течение на времето ще свикнеш с новия си режим. Внимавай какво количество храна консумираш и в никакъв случай не преяждай. Храни се често и по малко. Обърни внимание на сутрешната и следобедната закуска – може да си похапваш, но трябва да бъдат леки и питателни храни, които да ти осигурят нужното добро настроение и енергия.

 

Препоръчително е в менюто ти да присъстват храни и напитки като зеленчуци, плодови сокове, плодове, бобови растения и зърнени храни. За Стрелците изключително полезни за къпините, малините и боровинките.

 

Козирог – повечето Козирози се отличават със силна воля и упоритост. Когато имат някаква важна задача, те са склонни да забравят, че не са се хранили. И именно това може да им изиграе много лоша шега. Нередовното хранене често води до напълняване поради забавен метаболизъм.

 

Козирозите не бива нито да гладуват, нито да се отказват от закуската. За тях е препоръчително да правят разтоварващи дни и да вечерят не по-късно от 18 часа. За да забързат метаболизма си, е добре да пият по една чаша червено вино преди ядене, както и да наблегнат на консумацията на риба, масло, яйца и млечни продукти.

 

Водолей – за съжаление, представителите на тази зодия имат вродена склонност към напълняване. Затова е препоръчително да консумират леки ястия като всички растения, които са богати на хлорофил, зелени зеленчуци и кълнове. Също така е добре да се приемат храни, които стимулират мозъчната дейност. Такива са сиренето, постната риба и морските дарове. Благоприятен ефект върху нервната система имат храни с високо съдържание на витамин С – черен дроб, хляб и месо.

 

Ако един Водолей иска да има красиво тяло, трябва добре да планира яденето си. Слабо място при тях е стомашно-чревният тракт, затова е хубаво често да си правят разтоварващи дни.

 

Водолеите трябва да избягват консумацията на алкохол, силно кафе и черен чай и да наблегнат на червено вино, зелен чай и фрешове.

 

Риби – като цяло Рибите имат доста здравословни проблеми, като голяма част от тях са свързани с естественото предразположение и нездравословния начин на хранене. Представителите на тази зодия имат слаба имунна система и трудно се справят със сезонните епидемии. Доста от тях имат и заболявания на нервната система – депресия, страх, безсъние и т.н.

 

Ако искаш да се отървеш от излишните килограми, трябва много да внимаваш в избора си на диета. Препоръчително е да си направиш консултация с диетолог, а не да започваш нов хранителен режим на своя глава. За да постигнеш тялото, което искаш, ще ти трябва време, затова се въоръжи с достатъчно количество търпение.

 

Първата и втората част от статията четете тук и тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...