.

Проблемите на тийнейджърите, които носят лещи

Проблемите на тийнейджърите, които носят лещи
Снимка: freedigitalphotos.net

Лещите са избор на много младежи, които имат проблем със зрението. Очилата не са особено удобен избор, а и много от тийнейджърите се срамуват да ги носят. Затова е чудесно, че лещите са винаги насреща, когато имаме нужда от тях. Разбира се, те са удобство, което има своята цена. Какви са проблемите на всеки човек, който използва лещи?

 

Заспиваш с лещи. Едно от нещата, които никога не бива да правиш. Спането с лещи е вредно за очите и на сутринта, когато се събудиш, ще съжаляваш за постъпката си. Ако усетиш, че заспиваш, докато гледаш телевизия или просто се прибереш много късно вкъщи, винаги махай лещите си.

 

Забравяш да ги сложиш в разтвора. Лещите винаги трябва да се съхраняват в специален разтвор. Когато не ги носиш, те трябва да са в чистите контейнерчета, където се съхраняват. Проблемът е, че някои хора забравят да ги слагат в разтвора и те изсъхват. Друга често срещана ситуация е, когато след няколко дни, в които не носиш лещите си, разтворът се изпарява и те изсъхват. Следват опити за съживяване или купуване на нови лещи.

 

 

Имаш различен диоптър на очите си или иначе казано с едното виждаш повече, с другото по-малко. Но сутринта изобщо не поглеждаш коя леща на кое око слагаш. Резултатът е ужасяващ, защото си сбъркал/а местата на лещите. Не виждаш нищо и нямаш търпение да ги махнеш, за да ги сложиш обратно, както трябва.

 

Забравяш, че нямаш очила в момента. Когато човек носи очила, трябва да се съобразява с някои неща. Едно от тях е, че очилата постоянно падат и трябва да ги побутваш, за да седят на мястото си. Усещаш се как инстинктивно побутваш очилата си, когато те не са там, защото си забравил/а, че си с лещи.

 

След дълго време носене на очила, най-накрая си купуваш лещи. Всички хора забелязват промяната и те питат защо си без очила. Започва се обяснението на дълго и на широко, отново и отново, докато не обясниш на всички, че не си прогледнал/а, а просто носиш лещи. Всички ти казват колко по-хубаво ти е така, а ти в един момент се замисляш „Толкова ли не ми отиват очила?“.

 

Накрая ти писва и отново си слагаш очилата. Поне знаеш, че си секси, защото едни очила винаги могат да придадат чар и сексапил.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...